CarrefourSA’dan 18 milyon dolarlık GES yatırımı

CarrefourSA’dan 18 milyon dolarlık GES yatırımı
Sabancı Holding ve Carrefour Grup iştiraki CarrefourSA, sürdürülebilirlik vizyonu doğrultusunda 18 milyon dolarlık Güneş Enerji Santrali (GES) yatırımına imza attı.

CarrefourSA’nın Şanlıurfa’da 297 dönüm arazi üzerinde, 29,3 MWp kurulu güce sahip hayata geçirdiği Güneş Enerji Santrali tam kapasiteyle devreye girdiğinde, yılda yaklaşık 53 milyon kWh elektrik üreterek, yaklaşık 20 bin evin enerji ihtiyacını karşılayacak miktarda enerji üretecek; yılda yaklaşık 27 bin ton karbon emisyonu azaltımıyla doğaya büyük bir katkı sağlayacak.

Sabancı Holding ve Carrefour Grup iştiraki, CarrefourSA, 74 ilde 1250’den fazla mağazası ve bayileri dahil olmak üzere 15 bin kişiye ulaşan kadrosuyla "Yaşam için Doğrusu" anlayışıyla sürdürülebilirlik ve enerji verimliliğini öncelik haline getirerek yenilenebilir enerji yatırımlarını sürdürüyor.

CarrefourSA, Şanlıurfa’da 297 dönüm arazi üzerinde, 29,3 MWp kurulu güce sahip olacak bir Güneş Enerji Santrali (GES) için Girişim Elektrik Sanayi Taahhüt ve Ticaret A.Ş. ile Enerji Performans Sözleşmesi imzaladı. 18 milyon dolarlık yatırım tutarına sahip proje kapsamındaki santralin, 6-9 ay içinde tam kapasiteyle devreye alınması planlanıyor.

Yıllık enerji ihtiyacının % 35’ini karşılayacak

Yıllık yaklaşık 53 milyon kWh yenilenebilir enerji üretecek olan santral, CarrefourSA’nın yıllık elektrik ihtiyacının %35’ini karşılayacak kapasitede olacak. Ayrıca bu proje ile yılda yaklaşık 27 bin ton karbon emisyonu azaltılacak. Bu miktar, yaklaşık 1,2 milyon ağacın yıllık karbon emilim kapasitesine eşdeğer.

Yatırımlarımızda enerji verimliliğine odaklandık

Finansal uygulamaları ön planda tutarak, doğa dostu bir geleceğe katkıda bulunmak için Yaşam için Doğrusu demeye devam ettiklerini söyleyen CarrefourSA İcra Kurulu Üyesi Bulut Batum, şu bilgileri paylaştı:

“Dünya hızla değişiyor ve bu değişim, doğayla uyumlu bir yaklaşım benimsememizi gerektiriyor. 2020 yılında hız verdiğimiz enerji yatırımlarımız ve enerji verimliliği projelerimiz sayesinde, doğrudan faaliyetlerimizden kaynaklanan karbondioksit emisyonunu, 25 bin ton azalttık ve 400 mağazamızda 50 bin MWh elektrik tasarrufu sağladık. Tasarruflarımıza kararlılıkla devam edeceğiz. Şirketimizin, gelecek vizyonumuz doğrultusunda, Şanlıurfa’da kurulacak olan güneş enerji santralimiz, CarrefourSA’nın yıllık elektrik ihtiyacının %35’ini karşılayacak kapasitede olacak ve yıllık yaklaşık 53 milyon kWh yenilenebilir enerji üretecek. Bu proje ile yaklaşık 27 bin ton düzeyinde, karbon emisyonumuzu da azaltmış olacağız. CarrefourSA olarak sürdürülebilirliği tüm operasyonlarımızın merkezine koyacağız bu alandaki yatırımlarımızı artırarak devam ettireceğiz.”

Kaynak:Haber Merkezi

Öne Çıkanlar