Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz:İşsizlik oranı son 11 yılın en düşük seviyesine indi

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz:İşsizlik oranı son 11 yılın en düşük seviyesine indi
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, Türkiye'deki işsizlik oranının son 11 yılın en düşük seviyesine indiğini ileri sürdü.Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Platin Dergisi'nin bu yıl 6'ncısı düzenlediği "Platin...

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, Türkiye'deki işsizlik oranının son 11 yılın en düşük seviyesine indiğini ileri sürdü.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Platin Dergisi'nin bu yıl 6'ncısı düzenlediği "Platin Global 100 Ödülleri Töreni"ne katıldı. Yılmaz, "İzlediğimiz politikaların bir neticesi olarak 13 çeyrektir büyüme kaydediyor ekonomimiz. Bu yıl işsizlik oranımız son 11 yılın en düşük seviyesine inmiş durumda. Geçtiğimiz gün TÜİK tarafından açıklanan işsizlik rakamımız yüzde 8.5 gibi bir rakamı ortaya koydu. Orta vadeli programda biz yüzde 10.1 diye tahmin etmiştik yıl sonunu. Tahminlerimizden daha iyi bir netice ortaya çıktığını görmekten mutluluk duyuyoruz" diye konuştu. 

Yılmaz, Türkiye ekonomisinin "yüksek oranlı büyüme performansını" sürdürdüğünü kaydetti. İhracatta Aralık 2022 tarihine göre yüzde 5.2 artış olduğunu söyleyen Yılmaz, "İhracatçılarımızın ana pazarı olan Avrupa'da ciddi bir durgunluk yaşanıyor. Birçok ülke eksi büyümeler kaydediyor bu dönemde. İhracat pazarlarımızın daraldığı, global olarak ekonomilerin zorluklar yaşadığı bir yılda, ihracatçılarımızın gösterdiği bu performans her türlü takdirin üzerinde. Ocak-Kasım döneminde 233 milyar doları bulmuş durumdayız. Yıl sonu itibariyle ihracatımızın orta vadeli program hedefimiz olan 255 milyar doların üzerinde gerçekleşeceğini tahmin ediyoruz" ifadelerini kullandı.