Dolar, Euro ve Sterlin: Üçü birden rekora koştu

Küresel piyasalarda dolar endeksi gerilerken Türkiye'de döviz kurları rekor serisini sürdürüyor. 17 Ağustos sabahı dolar, euro ve sterlin eş zamanlı olarak Türk Lirası karşısında tüm zamanların en yüksek seviyesini gördü.

Dolar, Euro ve Sterlin: Üçü birden rekora koştu

GAZETE PENCERE - ABD’de Temmuz ayında tarım dışı istihdamda yaşanan beklenmedik düşüş ve ılımlı enflasyon verilerinin Fed’in gelecek ay faiz artırma ihtimalini zayıflatmasıyla dolar endeksi bu sabah 99,510 puana geriledi. Gazze hattındaki diplomasi trafiğine rağmen jeopolitik belirsizliklerin ve zayıflayan doların gölgesinde, küresel piyasalardaki bu tablo iç piyasaya yeni rekorlarla yansıdı.

Dünya genelinde dolar kan kaybederken Türkiye'de döviz kurları zirve yenilemeye devam ediyor. Merkez Bankası'nın kur koruma politikalarına rağmen dolar kuru 47,90 TL'ye ulaşarak tüm zamanların en yüksek seviyesini tazeledi.

Kaynak:Haber Merkezi

Öne Çıkanlar