Ekonomist Özgür Demirtaş: Sahte kira sözleşmesi imzalayabilirler

Ekonomist Özgür Demirtaş: Sahte kira sözleşmesi imzalayabilirler
Ekonomist Özgür Demirtaş, Erdoğan'ın fahiş kira artışlarıyla ilgili yapılacağını söylediği düzenlemeler karşısında ortaya çıkabilecek sorunları saydı.Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan; Suudi...

Ekonomist Özgür Demirtaş, Erdoğan'ın fahiş kira artışlarıyla ilgili yapılacağını söylediği düzenlemeler karşısında ortaya çıkabilecek sorunları saydı.

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan; Suudi Arabistan, Katar Ve Birleşik Arap Emirlikleri ziyareti dönüşünde uçakta gazetecilerin sorularını yanıtladı. 

Erdoğan, “Fahiş kira artışını ve konut fiyatlarını durdurmak için gerekirse ceza uygulamasına da gideceğiz. Vatandaşlarımızı açgözlü bir avuç azınlığın kar hırsına kurban edemeyiz. Vatandaşımızın alım gücünü düşürmemek, enflasyona ezdirmemek için yaptığımız zamlara göz diken ev sahipleri bunun bedelini ödemek zorunda kalacak” ifadelerini kullandı.

"Sahte kira sözleşmesi imzalayabilirler"

Boş evi olan mülk sahiplerinden yüksek vergi alınması ihtimalini gündeme getiren bu açıklamayı Özgür Demirtaş sıraladığı 4 maddeyle değerlendirdi. Demirtaş, sosyal medyada yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı:

"Bu durumda ev sahipleri akrabalarıyla sahte kira sözleşmesi imzalayabilirler. Polisiye tedbir dışında tespiti ZOR. En olmadı evi satılığa çıkarırlar. Ev fiyatları düşer diye yeni ev yapımları azalır. Ev yapımları azalınca sonunda ev fiyatları uçar ve insanlar bir süre sonra evsiz kalır. Serbest ekonomiye müdahale her zaman KÖTÜ sonuçlanır…"