Emekliye seyyanen zam çıkmadı, gözler Erdoğan'da

Emekliye seyyanen zam çıkmadı, gözler Erdoğan'da
6 aylık enflasyon oranının belli olmasının ardından 8 gün geçti. Ancak emekliye yapılacak zam oranı halen tartışma konusu olmaya devam ediyor. Dün emeklilere yönelik verilmesi planlanan yüzde 25'lik zam oranı Meclis'te kabul...

6 aylık enflasyon oranının belli olmasının ardından 8 gün geçti. Ancak emekliye yapılacak zam oranı halen tartışma konusu olmaya devam ediyor. Dün emeklilere yönelik verilmesi planlanan yüzde 25'lik zam oranı Meclis'te kabul edildi. Ancak emeklinin gözü hala seyyanen zam için Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'da...

Memurlara bu yılın 2. yarısı için enflasyon zammı üzerine 8 bin liralık seyyanen zam ilave edildi. Ancak düzenlemeden emekli nasibini alamadı. Geçtiğimiz 8 gün içerisinde de Türkiye gündeminin en başında emekliye yapılacak maaş iyileştirmesi yer aldı.

Cumhur'un ortakları seyyanen zam talep etti

Salı günü partisinin Grup Toplantısında konuşan MHP Lideri Devlet Bahçeli, emekliye yapılması öngörülen yüzde 25’lik zammın yeterli görülmediğini belirterek, tıpkı memurlara yapılan 8 bin TL’lik seyyanen zam gibi emeklilere 8 bin TL seyyanen zam yapılması önerisinde bulundu.

Bu karşın dün emekliye yüzde 25'lik zammı öngören teklifte MHP "Evet" oyu kullandı.

Cumhur İttifakı Ortağı Büyük Birlik Partisi Lider Mustafa Destici, emekli maaşlarına yapılacak olan iyileştirme için “Emekli maaşlarına, memurlarda olduğu gibi, 8.000 TL seyyanen zam ve 6 aylık enflasyon farkının eklenmesini teklif ediyoruz.” dedi.

TIKLAYIN- Memur emeklilerine yüzde 25 zam Meclis’ten geçti, muhalefet “Yüzde 34 olmalıydı” dedi

AKP'den yanıt geldi

AKP Grup Başkanı Abdullah Güler, “Bize de çok sayıda itirazlar ve talepler geldi. Oransal manada beklentinin daha fazla olduğunu söylediler. Mümkündür, bu manada çalışanlarımızın özellikle enflasyona ezdirilmesi, özlük haklarının artırılması noktasında çabamız olacaktır” demişti.

Güler, “Ancak bütçe imkanları dediğimiz denge var. Belli noktalarda tasarrufta bulunarak farklı kalemler oluşturulmak suretiyle fazla verilmesini biz de arzu ederiz” diye konuşmuştu.

Gözler Erdoğan'da...

İktidara yakınlığıyla bilinen Hürriyet gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi bugünkü köşesinde konuyu ele aldı. Selvi "Emeklilere zamla ilgili madde Cumhurbaşkanı Erdoğan’la istişare edilmek üzere bugüne bırakıldı" dedi.

Emekli zammına ilişkin kesin kararı Erdoğan'ın vermesi bekleniyor.

TIKLAYIN- Kulis: Emekliye zam Cumhurbaşkanı Erdoğan’la istişare için bugüne bırakıldı

"Asgari aylığın 10 bin liraya yükseltileceğini düşünüyorum"

Ondokuz Mayıs Üniversitesi Mali Hukuk Ana Bilim Dalı Prof. Dr. Murat Batı Twitter'dan yaptığı açıklamada "Cumhurbaşkanın bugün-yarın emekliler için en az 7.500 TL olan asgari aylığı yüzde 34 oranında artırarak yaklaşık 10 bin TL'ye yükselteceğine ilişkin "müjde"yi vereceğini düşünüyorum" dedi.