Erdoğan faiz açıklamasından sonra dolarda son durum

Erdoğan faiz açıklamasından sonra dolarda son durum
Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan Azerbaycan dönüşü gazetecilerin sorularını yanıtladı. Erdoğan 2 yıldır ekonomide uygulanan "düşük faiz" politikasına ilişkin bir soruya "“Cumhurbaşkanı faiz politikalarında...

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan Azerbaycan dönüşü gazetecilerin sorularını yanıtladı. Erdoğan 2 yıldır ekonomide uygulanan "düşük faiz" politikasına ilişkin bir soruya "“Cumhurbaşkanı faiz politikalarında ciddi bir değişime mi gidiyor” gibi bir yanılgının içine düşmesin. Ben burada aynıyım. Ama Hazine ve Maliye Bakanımızın şu andaki düşüncesi noktasında, biz tabii kendisine burada atacağı adımları süratle, rahatlıkla Merkez Bankası’yla beraber atmasını kabullendik, “hayırlı olsun” dedik" ifadelerini kullandı.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in göreve gelmesinin ardından piyasalar ufak da olsa bir rahatlama içine girmişti. Ancak özellikle yabancı yatırımcılar Erdoğan'ın Şimşek'e ne kadar alan açacağı konusunda şüpheliydi. Bugün gelen açıklamaların etkisiyle Erdoğan ekonomide Şimşek'e "tam yetki" verdiğinin sinyalini vermiş oldu.

Açıklamanın ardından dolarda ilk tepki geldi. Güne yatay seviyeden başlayan dolar açıklamanın ardından hafif de olsa geriledi. Dolar/TL yüzde 0,20'lik kayıpla 23,59 lira seviyesine çekildi.

TIKLAYIN- Erdoğan, faize yol verdi: Görüşüm değişmedi ama kabullendik