Erdoğan: Emeklilerimizi enflasyona ezdirmeme sözümüzü tutuyoruz

Erdoğan: Emeklilerimizi enflasyona ezdirmeme sözümüzü tutuyoruz
Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bayburt'ta toplu açılış töreninde açıklamalarda bulundu. Erdoğan, "(Emekli maaşları) Refah payı ile zam oranını yüzde 25’e çıkarıyoruz. Enflasyonun üzerinde artışlarla...

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bayburt'ta toplu açılış töreninde açıklamalarda bulundu. Erdoğan, "(Emekli maaşları) Refah payı ile zam oranını yüzde 25’e çıkarıyoruz. Enflasyonun üzerinde artışlarla emeklilerimizi enflasyona ezdirmeme sözümüzü tutuyoruz" dedi.

Bayburt'ta katıldığı toplu açılış töreninde konuşma yapan Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar şu şekilde:

"5 yıl daha ülkemize hizmet etme imkanına kavuştuk. Milletimizin taleplerini, ülkemizin sorunlarını çözmeye başladık. Asgari ücretten memurlarımıza, toplumumuzun farklı kesimlerine yönelik pek çok müjde verdik. Dün emeklilerimizin maaşlarıyla ilgili düzenlemeyi Meclis onayına sunduk. Yüzde 19.77 olarak gerçekleşti TÜFE oranı. SSK ve Bağ-Kur emeklilerimize ilave refah payı ile zam oranı yüzde 25'e yükseltiyoruz. Enflasyon üzerindeki artışlarla emeklilerimizi enflasyona ezdirmeme sözümüzü tutuyoruz. Emeklilerle ilgili düzenlenen bu adım tekrar hayırlı, uğurlu olsun. 

Fırsatçılara kesinlikle müsaade etmeyeceğiz. Sırf biraz daha kazanmak için vatandaşın lokmasına uzanan kirli ellere izin vermeyeceğiz. Maalesef hırsızlar çok, bunlara da gereken hesabı soracağız."