Erdoğan’dan, kur korumalı mevduata yeni “teşvik”

Erdoğan’dan, kur korumalı mevduata yeni “teşvik”
KKM’ye çevrilmiş yabancı paralardan elde edilen faiz ve kur farkı, gelir veya kurumlar vergisinden istisna olacak.Kurumlar vergisi kanununun geçici 14. maddesiyle düzenlenen kurumlar vergisi istisnası, şirketlerin bilançolarında...

KKM’ye çevrilmiş yabancı paralardan elde edilen faiz ve kur farkı, gelir veya kurumlar vergisinden istisna olacak.

Kurumlar vergisi kanununun geçici 14. maddesiyle düzenlenen kurumlar vergisi istisnası, şirketlerin bilançolarında yer alan yabancı paralar için de uygulanacak.

Resmi Gazete’de yer alan düzenleme, şirketlerin en az 3 ay vadeli kur korumalı mevduatlarından elde edilen kazançları, kur farkı kazançları ile faiz ve kâr payı kazançlarının kurumlar vergisinden muaf tutulmasına yönelik hükümler içeriyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan kararıyla, Kurumlar Vergisi Kanunu Geçici 14. Maddesinde sağlanan; şirketlerin bilançolarındaki yabancı paraları kur korumalı mevduata (KKM) çevirmeleri halinde, elde ettikleri faiz ve kur farkını gelir ve kurumlar vergisinden istisna edebilmelerine imkan veren düzenlemenin süresi uzatıldı. Böylece, 31 MART 2023 tarihine kadar KKM’ye çevrilmiş yabancı paralardan elde edilen faiz ve kur farkı, gelir veya kurumlar vergisinden istisna olacak.