Erdoğan'ın Körfez turundan sonra 10 milyar dolarlık yatırım bekleniyor

Erdoğan'ın Körfez turundan sonra 10 milyar dolarlık yatırım bekleniyor
Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Temmuz ortasında Suudi Arabistan, Katar ve Birleşik Arap Emirlikleri'ne (BAE) yapmayı planladığı gezinin ardından Basra Körfezi'ne kıyısı olan Arap ülkelerinden Türkiye'ye...

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Temmuz ortasında Suudi Arabistan, Katar ve Birleşik Arap Emirlikleri'ne (BAE) yapmayı planladığı gezinin ardından Basra Körfezi'ne kıyısı olan Arap ülkelerinden Türkiye'ye yaklaşık 10 milyar dolar doğrudan yatırım gelmesi bekleniyor.

Erdoğan 17-19 Temmuz'da yapacağı ziyaretlerde Suudi Arabistan, Katar ve BAE'nin liderleriyle görüşecek. Görüşmeler kapsamında Mayıs ayındaki seçimler öncesinde zayıflayan ekonomiye dış kaynak aktarılması da ele alınacak.

Müzakereler henüz nihai halini almadığı için adlarının açıklanmasını istemeyen iki üst düzey yetkili, daha uzun bir perspektifte, söz konusu ülkelerden Türkiye'nin enerji, altyapı ve savunma sektörlerine 30 milyar dolara kadar yatırım yapılmasını beklediklerini ifade ettiler.

Bir üst düzey yetkili, "Kısa sürede bu tutarın üçte birinin gelmesi kritik önemde... Körfez ülkelerine yapılacak olan ziyaretten ciddi bir beklenti var. Burada önemli bazı anlaşmalar imzalanacak" dedi.

Cumhurbaşkanlığı konu hakkındaki sorulara cevap vermedi. Riyad, Doha ve Abu Dabi'deki makamlara haber anında ulaşılamadı.

Yetkili, söz konusu yatırımlar doğrudan yatırım olacağı için "ekonomiye olan güvenin göstergesi olması açısından bizim için son derece önemli" dedi. (REUTERS)