Hazine Bakanlığı'ndan Türkiye Gazetesi'ne yalanlama
Hazine ve Maliye Bakanlığı, Türkiye Gazetesi’nde yayımlanan “Şimşek: Bu ay faiz indirimi bekliyorum” başlıklı haberi doğrudan yalanladı. Bakanlık, resmi sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, haberin kamuoyunu yanıltıcı nitelikte olduğunu belirtti.
Açıklamada, AK Parti’nin Kızılcahamam’daki istişare ve değerlendirme toplantısında Bakan Mehmet Şimşek’in sadece piyasalarda oluşan faiz indirimi beklentisine değindiği, ancak bu ifadenin kişisel görüşüymüş gibi yansıtıldığı ifade edildi.
“Sayın Bakanımızın faiz konusunda herhangi bir değerlendirmesi olmamıştır” denilen açıklamada, şu uyarıya da yer verildi:
“Tarafımızca doğruluğu teyit edilmeyen kulis ya da perde arkası adı altında yapılan haberlere itibar edilmemesi önem taşımaktadır.”
Bakanlık, kamuoyunun bu tür haberlere karşı dikkatli olması gerektiğini vurguladı.
Kaynak:Haber Merkezi