İddia: Mehmet Şimşek faizleri 2 ay içerisinde yüzde 20'ye çıkarmak için onay aldı

İddia: Mehmet Şimşek faizleri 2 ay içerisinde yüzde 20'ye çıkarmak için onay aldı
Kısa Dalga yazarı Sedat Bozkurt, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in göreve gelmeden önce Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'la yaptığı pazarlıkları yazdı. Bozkurt ayrıca Erdoğan'ın parti içerisinde...

Kısa Dalga yazarı Sedat Bozkurt, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in göreve gelmeden önce Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'la yaptığı pazarlıkları yazdı. Bozkurt ayrıca Erdoğan'ın parti içerisinde tasfiye yaptığını belirterek Süleyman Soylu ve Hulisi Akar'ın bu duruma oldukça "kızgın" olduklarını belirtti.

Bozkurt, Şimşek'in 2 ay içinde faizleri yüzde 20'ye çıkarmak için onay aldığını iddia etti. Bozkurt'un yazısının ilgili kısmı şöyle:

"Herkesin gözü Mehmet şimşek’te. Şimşek pazarlıklar sonucu kendisine garantili ve geniş bir alan açmış gözüküyor. Erdoğan yapısı gereği sürekli bu alana girip girip çıkacak ama bu genel yaklaşımı etkilemeyecek. (BBDK’ya yaptığı son atama bunun fragmanı) Cevdet Yılmaz’ın Cumhurbaşkanı Yardımcılığı koltuğunda oturuyor olmasının nedeni de bu. Hep Şimşek ile Erdoğan’ın arasında olacak. 2 ay içinde Şimşek faizleri yüzde 20’ye çıkaracak. Bunun onayı alınmış. Gerekmesi halinde bu oran 40’lara kadar çıkabilecek. Ekim’e kadar Şimşek sonuç alıcı her şeyi yapabilir. Hemen aklınıza Nas gelmesin, ekonomi gerçeklik alanı. Şimşek’in elinin rahat olduğunun en önemli göstergesi Merkez Bankası’na yaptığı atamayla görüldü. Erdoğan’ın kesinlikle kabul etmeyeceği bir isim şimdi Şimşek’in tercihiyle orada oturuyor."

"Soylu ve Akar kızgın"

Bozkurt, kabinedeki diğer değişimleri de köşesinde değerlendirirken, Erdoğan'ın partisinden çok ciddi bir tasfiye yaptığını belirterek şunları kaydetti:

"Erdoğan 2 hamle ile partisinde çok ciddi bir tasfiye yaptı. Bunu çok ince yaptığını söylemek lazım. Aralarında sıkıntı olduğu bilinen Süleyman Soylu ile Hulusi Akar’ı bakanlıktan uzaklaştırmak için bakanların ikisi hariç hepsini TBMM’ye taşıdı ve orada bıraktı. Turizm ve sağlık bakanlarına da aday olmayacakları, siyaseti bırakmayı düşündüklerine ilişkin açıklama bizzat Erdoğan tarafından yaptırıldı. Çünkü onlarla çalışmak istiyordu. Mevlüt Çavuşoğlu ile de çalışmak istiyordu ama bu nedenle istisna yaratmamalıydı. Hakan Fidan’a da makam bulması lazımdı. Muhtemelen Çavuşoğlu Antalya’dan belediye başkan adayı olacak.

Bu yönteme muhatap olan Soylu da Akar da hayli kızgın. Akar’ın bu kızgın hali devir teslim töreninde de görüntülere yansıdı. Akar kızgınlığını tepki haline getirecek ve TBMM’de hiçbir görevi kabul etmeyecek. TBMM çalışmalarına da çok katılmayı, grup toplantılarına bile gelmeyi düşünmüyor. Çünkü meseleyi anladı, bu tasfiyeydi. Soylu politik profili daha yüksek bir isim. Daha politik davranacaktır. TBMM’de olmasa bile belediye başkan adaylığı beklentisi muhtemelen vardır. Gösterilir mi? Bu biraz muallak ve ihtiyaca bağlı Erdoğan siyasetinin bu gibi kararları."

Yazının tamamı için tıklayın