İktidar, döviz gelecek yerden TOGG esirgemedi

İktidar, döviz gelecek yerden TOGG esirgemedi
Seçim sonrası ekonominin ihtiyaç duyduğu döviz açığını kapatmak için Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Körfez Ülkeleri'nin yolunu tuttu. Erdoğan'a Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek de eşlik ediyor.Erdoğan...

Seçim sonrası ekonominin ihtiyaç duyduğu döviz açığını kapatmak için Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Körfez Ülkeleri'nin yolunu tuttu. Erdoğan'a Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek de eşlik ediyor.

Erdoğan dün ilk durağı olan Suudi Arabistan'a gitti. Erdoğan Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed Bin Selman’la bir araya geldi. Görüşmelerin ardından Erdoğan, Veliaht Prens Selman’a Pamukkale beyazı renkteki TOGG'u hediye etti. Erdoğan, oteline Veliaht Prens Selman’ın kullandığı TOGG'la geldi.

Teslimatlar yapılmadı

TOGG'da ön siparişler 16-27 Mart arasında alınmış, 29 Mart’ta da kura çekilmişti. Kura sonucunda 20 bin kişi ön sipariş hakkı kazanmıştı. Ayrıca, 20 bin kişi de yedek listede. Togg’da ilk teslimatların 16 Nisan’da yapılması planlanıyordu. Bu daha sonra bu 24 Nisan’a ertelenmişti. Ama teslimatlar mayıs başına kadar yapılmadı. Mayısta 1000 adet aracın teslim edileceği söyleniyordu. Ancak beklenen araçlar da gelmedi.

Hak sahipleri parasıyla araçlarına kavuşmayı beklerken, iktidar ise Kral Selman'a TOGG hediye etti.

TOGG'a iki kez zam geldi

Döviz kurlarındaki artış sebebiyle zam dalgası ve KDV oranlarındaki artışla, TOGG geçtiğimiz günlerde 2 kez zamlandı.

TOGG'un en ucuz modeli şu anda 1 milyon 227 bin lira.

Hak sahipleri zamma tepki gösterdi

Zam haberi sonrası teslimat bekleyenlerse zam kararına tepki göstermişti. Müşteriler hem teslimatların yapılmadığını hem de araca gelen zamla zarar ettikleri gerekçesiyle karar tepki göstermişlerdi.

Hak sahiplerine teslimatı yapılmayan araçların döviz bulmak amacıyla gidilen Suudi Arabistan'da Kral Selman'a hediye olarak verilmesi ise dikkat çekici.

Erdoğan "Her 3 dakikada bir araç üretiliyor" demişti

Cumhurbaşkanı Erdoğan TOGG'un üretim aşamasına ilişkin yaptığı bir açıklamada şu ifadeleri kullanmıştı:

"Muhalefetin fabrikası yok dediği TOGG'un Gemlik'teki tesislerinde her 3 dakikada 1 araç üretiliyor. Bu sene 28 bin adet, 2030 senesine kadar da toplam 1 milyon adet TOGG'un sahipleri ile buluşturmayı hedefliyoruz. İnşallah 2025 yılından itibaren TOGG'u ihraç ederek tüm dünyaya satacağız."