İmamoğlu: Asla vazgeçmeyeceğim

İmamoğlu: Asla vazgeçmeyeceğim
İstanbul’da Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) toplantısında kabul edilen 750 minibüs ve 250 dolmuşun taksiye dönüşümünde hak sahipleri, Yahya Kemal Beyatlı Gösteri Merkezi’nde kura çekimiyle belirlenmeye başladı. Noter...

İstanbul’da Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) toplantısında kabul edilen 750 minibüs ve 250 dolmuşun taksiye dönüşümünde hak sahipleri, Yahya Kemal Beyatlı Gösteri Merkezi’nde kura çekimiyle belirlenmeye başladı. Noter eşliğinde yapılan kura çekimi öncesinde 4 bine yakın başvuru yapıldı. Yeni 1000 taksi plakası kararı hayata geçirilene kadar teklifin defalarca reddedildiğini anımsatan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, “Bu iş neden bir seneye yakın bekledi?” diye sordu.

İBB Başkanı İmamoğlu şöyle konuştu:
“İstanbul’da yoğun bir biçimde taksi sorunu var. Bu taksi sorununun çözümünü engelleyen akıl, hangi akıl ise ben onla kararlı bir şekilde mücadele etmeye devam edeceğimi buradan belirtmek istiyorum. Asla vazgeçmeyeceğim. Hepimiz İstanbulluyuz. Kulakları tıkayamayız, kafamızı kuma sokamayız. Bu şehir 1990’lı yılların başından itibaren 6-7 milyondan, 16 milyon resmi nüfusa, yirmi milyon etkin nüfusa ulaştı. Etkin nüfus üç kat arttı ancak taksi sayısı hala aynı. Vatandaşlar açık bir şekilde korsan taksi kullandığını itiraf ediyor. Vatandaşların çağrıları, yeni bir yönetmelikle UKOME’de çözümsüz bırakılıyor. Karar almamızı engelleyen o akılla, İstanbul halkı adına hesaplaşacağım.”
İmamoğlu, İstanbul’daki trafiğin pandemi döneminde özel araç kullanımıyla arttığını söyledi. Özel araç kullanımını azaltan, toplu taşıma kullanımını destekleyen politikalara öncelik verdiklerinin altını çizdi.

“TAKSİ ODASI BAŞKANI GELMEDİ”
Taksi dönüşüm projesine karşı çıkan esnafın siyasi tezahürat yapmasına anlam veremediğini belirten İmamoğlu şöyle devam etti: “Derdiniz üzüm yemek mi? Bağcıyı dövmek mi? Bağcıyı dövme niyeti olan akla buradan sesleniyorum. Ben hayatımda hiç dayak yemedim. Çünkü toplumsal işlerde böyle bir hamle yapacak bir insan değilim. Hak ve hukuku korurum. Az önce sordum davetli olmasına rağmen o esnaf odası başkanı bugün aramıza katılmamış. O esnaf odasına, bin tane yeni taksi katılıyor. O taksici esnafı da yarın odaların seçiminde oy kullanacak. Bari gel de onlara kendini göster.”

“BU ÜLKEDE ENFLASYONU %30’A BİZ ÇIKARMADIK”
3,5 yılda ilk defa zam yaptıklarını vurgulayan İmamoğlu şu ifadeleri kullandı: “Ben, esnafım helalinden kazandığı parayı evine götürsün, çocuklarını mutlu etsin istiyorum. Benim esnafım geçinemiyor, yani ben kafamı kuma mı sokacağım? Hak ettiği zammı vermek zorundayız. Zammı yapan Ekrem İmamoğlu değil ki. Bu ülkede enflasyonu yüzde otuza siz ya da biz çıkarmadık. Çıkaran bu ülkenin ekonomisini yöneten akıl, o akıl.”

İmamoğlu, CHP İstanbul Milletvekili Gökhan Zeybek, İstanbul Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Faik Yılmaz, Küçükçekmece Belediye Başkanı Kemal Çebi, İstanbul Minibüsçüler Esnaf Odası Başkanı Kazım Bilge ve İBB Ulaşım Daire Başkanı Utku Cihan, sırasıyla A01 Bakırköy- Topkapı Hattındaki 18 plaka hak sahibini belirledi.