İPA araştırması: İstanbulluların yüzde 52'si ekonominin kötüye gideceğini düşünüyor

İPA araştırması: İstanbulluların yüzde 52'si ekonominin kötüye gideceğini düşünüyor
İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne (İBB) bağlı olan İstanbul Planlama Ajansı,(İPA) İstanbulluların ekonomik beklentilerine ilişkin bir grafik yayımladı. Grafiğe göre mart ve nisan aylarında "Ekonominin kötüye gideceğini düşünen"...

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne (İBB) bağlı olan İstanbul Planlama Ajansı,(İPA) İstanbulluların ekonomik beklentilerine ilişkin bir grafik yayımladı. Grafiğe göre mart ve nisan aylarında "Ekonominin kötüye gideceğini düşünen" İstanbulluların oranı sırasıyla yüzde 20,6 ve yüzde 19,8'ken bu oran seçimden sonra zirveye yakın seyrediyor.

Ağustos ayıyla birlikte ekonomide kötüleşme bekleyenlerin oranı yüzde 52'ye yükselerek keskin bir düşüş kaydetti. Grafiğe göre ekonomiye ilişkin bu beklenti şubatta yüzde 54,5'le zirve yapmıştı. Böylece seçim sonrası gidişatın kötü olduğunu düşünenlerin oranı ağustosta zirveye yakın seyretti.

İPA nedir?

İPA, farklı disiplinlerden uzmanlar ve akademisyenlerle İstanbul'un nabzını ölçmek için İBB bünyesinde 2020 yılında kurulmuş bir kurum. İPA, İstanbul’un güncel sorunlarını tespit eder, bu sorunların çözümüne yönelik veriye dayalı kısa, orta ve uzun vadeli strateji ve politika önerileri geliştiriyor.