İstanbul Taksiciler Esnaf Odası Başkanı Eyüp Aksu: İstanbul’da taksi yeterlidir

İstanbul Taksiciler Esnaf Odası Başkanı Eyüp Aksu: İstanbul’da taksi yeterlidir
İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) bir yıllık mücadele sonucu kabul ettirdiği 2 bin 500 yeni taksinin de soruna çare olmadığı belirtiliyor. Tüketicilerin çare olarak sarıldığı alternatif uygulamalar ise gayri resmi...

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) bir yıllık mücadele sonucu kabul ettirdiği 2 bin 500 yeni taksinin de soruna çare olmadığı belirtiliyor. Tüketicilerin çare olarak sarıldığı alternatif uygulamalar ise gayri resmi yeni bir ücretlendirme sistemine neden oluyor.

ABD merkezli bir taksi çağırma uygulamasının başlattığı açık artırma yöntemiyle acil taksiye ulaşmak zorunda olan tüketicinin 200 TL olan yola 400 TL kadar ödeme yapması söz konusu. İstanbul Taksiciler Esnaf Odası Başkanı Eyüp Aksu, bu tarz uygulamaların kullanılmaması için vatandaşları uyardı, “İstanbul’da taksi yeterlidir” dedi.

Cumhuriyet'ten Rifat Kırcı'ya konuşan Aksu şunları söyledi:

“Taksici taksimetrede ne yazarsa onu alır. Kanunen yasak, fiilen de böyle bir durum olduğunu duymadık. Taksimetreyi açarlar, yolculuk sonunda ücret neyse onu alırlar. Korsan taşımacılık uygulamaları var. Onun hakkında da hukuki işlemleri başlattık. Denetim yapıldığı zaman Emniyet tarafından yaptırım olur. Bu uygulama İBB’den izin almadı. Yolcularımıza da kullanmalarını tavsiye etmeyiz. İstanbul’da taksi yeterlidir. Bu konuda da yetkili UKOME’dir. İstanbul’da taksi değil trafik sorunu var.”