İstanbul'da taksi kısa mesafe ücreti 75 lira mı?

İstanbul'da taksi kısa mesafe ücreti 75 lira mı?
İstanbul'da taksilerde indi-bindi tarifesi 40 lira. Ancak geçtiğimiz haftalarda kısa mesafe taksi ücretlerinin 75 lira olduğu iddiası ortaya atıldı. Bazı taksi şoförlerinin de müşterilerden 40 lira değil 75 lira istediği görüldü....

İstanbul'da taksilerde indi-bindi tarifesi 40 lira. Ancak geçtiğimiz haftalarda kısa mesafe taksi ücretlerinin 75 lira olduğu iddiası ortaya atıldı. Bazı taksi şoförlerinin de müşterilerden 40 lira değil 75 lira istediği görüldü.

Vatandaşların birçoğu, güncel taksi kısa mesafe ücretinin 75 lira olduğunu düşünse de indi-bindi ücreti hala 40 lira. İstanbul Taksiciler Esnaf Odası Başkanı Eyüp Aksu, ücret tarifesi değişikliğinin yarın gerçekleşecek UKOME toplantısında kesinleşeceğini ve taleplerinin 80 lira olduğunu vurguladı. Taksi şoförleri ise UKOME’de beklenen değişikliklerin kendileri için faydalı olduğunu savundu. Vatandaşlar ise kısa mesafe ücretinin 80 lira olma ihtimalinden ve taksicilerin kendilerini almamasından şikayet etti.

"80 lira olmasını talep ediyoruz"

İstanbul Taksiciler Esnaf  Odası Başkanı Eyüp Aksu, “En son taksimetre ücret tarifelerine 27 Aralık 2022 tarihinde iyileştirme yapılmıştı. Yaklaşık 7 ayı doldurduk. En az yüzde 100 tarife değişikliğine iyileştirme yapılmalı. İndibindi 40 lira, en az 80 lira olmasını talep ediyoruz” dedi.

"UKOME kararı olmadan kimse kafasına göre taksimetre ücret tarifesini değiştiremez"

Aksu, “75 lira alan taksicilere ait şikayetleri biz de gördük. Sosyal medyada paylaşılanları inceledik. Kesinlikle UKOME kararı olmadan kimse kafasına göre taksimetre ücret tarifesini değiştiremez. Müdahale de edemez. Elektronik ortamda, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından ayarlanıyor. Tarife değişikliği resmi anlamda yapılmadı. Yapılana kadar da kimse kafasına göre farklı tarife alamaz. Büyükşehir belediyesi bu konuda yaptırım yetkisini uyguladı. Denetimle yapılıyor, kesinlikle tarife değişikliği olana kadar da hiçbir şoför kardeşimizin böyle farklı tarife almasına gerek yok” ifadelerini kullandı. (DHA)