İttifak İzmir’de buluştu

İttifak İzmir’de buluştu
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği İkinci Yüzyılın İktisat Kongresi’nde 5. gün Millet İttifakı buluşması vardı. Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu,...

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği İkinci Yüzyılın İktisat Kongresi’nde 5. gün Millet İttifakı buluşması vardı. Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu ve DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan’ın yanı sıra İYİ Parti’den Genel Başkan Yardımcısı Ümit Özlale, Başkanlar Buluşması adı verilen oturuma katıldı.

DÖRT AYAKLI STRATEJİYİ ANLATTI: DEMOKRASİ, ÜRETEN TÜRKİYE, SOSYAL DEVLET VE SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı ve Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu, İzmir’deki kongrede Millet İttifakı’nın ülkeye yönelik stratejilerini aktardığı bir konuşma yaptı.

Kuvvetler ayrılığını getirmek zorunda olduklarını söyleyen Kemal Kılıçdaroğlu, “6 lideri bir araya getiren temel felsefenin özünde demokrasi yatıyor. Kuvvetler ayrılığını getirmek zorundayız. Yasama, yürütme ve yargıyı sağlıklı işleyen, birbirini denetleyen güçler haline getirmek zorundayız. Özgür medya. Özgürlüğün olmadığı bir yerde zaten demokrasi olmaz,” dedi.

Kılıçdaroğlu stratejisindeki ikinci ayağı ‘Üreten Türkiye’ başlığında topladı. Türkiye’nin her alanda üreten bir ülke olması gerektiğinin altını çizen Kılıçdaroğlu, “Kaynaklarımız var ve çalışkan insanlarımız üretimden koparılıyor,” ifadelerini kullandı.

Stratejisinin üçüncü ayağını güçlü bir sosyal devlet olarak tanımlayan Kılıçdaroğlu, iktidarlarında çocukların yatağa aç gitmeyeceğini ifade etti, “Güçlü bir sosyal devlet kuramazsak, istediğiniz kadar üretin ama hakça bölüşmezseniz. Huzurun olması yaratılan kaynağın hakça bölüşülmesine bağlıdır,” diye konuştu.

Kılıçdaroğlu liyakat ve eğitim eleştirileri getirdiği sürdürülebilirlik konusunda ise, kazanımların sürekliliği için liyakatin şart olduğunu vurguladı, “Biz eğitim sisteminde de köklü değişiklikler yapacağız. Çocuklarımız neyi merak ediyorlarsa araştırabilecekleri alanlar olacak. Onları suçlamadan onları cezalandırmadan, neden soru soruyorsun demeden ne kadar çok nitelikli soru sorabilirlerse eğitimin de o kadar değerli olduğunu göreceğiz,” dedi.