JPMorgan analistleri: TL yüzde 30 değer kaybedebilir

JPMorgan analistleri: TL yüzde 30 değer kaybedebilir
ABD merkezli yatırım bankası JPMorgan’ın analistleri, seçimlerden sonra ekonomi politikasının ‘normalleşeceği’ varsayılsa bile, Türk Lirası’nın dolar karşısında mevcut seviyesinden yüzde 30 düşebileceğini tahmin ediyor.Türkiye’de...

ABD merkezli yatırım bankası JPMorgan’ın analistleri, seçimlerden sonra ekonomi politikasının ‘normalleşeceği’ varsayılsa bile, Türk Lirası’nın dolar karşısında mevcut seviyesinden yüzde 30 düşebileceğini tahmin ediyor.

Türkiye’de seçimler yaklaştıkça yabancı yatırımcı ve bankaların ilgisi de artıyor. Bu kapsamda yabancı bankalar seçim sonrasına ilişkin analizler yayımlıyor.

Analizlerde, seçim sonrası AKP’yle mevcut ekonomi politikalarının sürmesi halinde daha karamsar bir tabloya işaret ediliyor. Ancak iktidar değişimi ve para politikasının rayına oturması halinde uzun vadede pozitif öngörüler var.

DOLAR/TL’DE 24-25 ZİRVE

Bloomberg ajansının haberine göre JPMorgan analistleri seçimlerden sonra ‘normal’ politikalara dönüleceği bir senaryoda dolar/TL’nin 24-25’te zirve yapmasını bekliyor.

Analistler seçimlerin sonucu ne olursa olsun yılın ikinci yarısında bir makro ayarlama öngörüyor.

İç piyasada haftayı 19,35 seviyesinde kapatan dolar/TL ekimden bu yana en uzun kayıp dönemini geçiriyor. TL dolar karşısında altı haftadır değer kaybediyor.

Analistler ‘normal’ politika senaryosunda Merkez Bankası’nın seçimlerden sonra politika faizini yüzde 8,5’ten yüzde 30’a çıkarmasını bekliyor.