Karar yazarı Çakır: Erdoğan neden faizi baz baz yükselten TCMB başkanını görevden almıyor?

Karar yazarı Çakır: Erdoğan neden faizi baz baz yükselten TCMB başkanını görevden almıyor?
Karar gazetesi yazarı Elif Çakır, Merkez Bankası'nın 750 baz puan artışla faizi yüzde 25'e yükseltmesini köşesinde değerlendirdi. Çakır, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "Enflasyon meselesini bu...

Karar gazetesi yazarı Elif Çakır, Merkez Bankası'nın 750 baz puan artışla faizi yüzde 25'e yükseltmesini köşesinde değerlendirdi. Çakır, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "Enflasyon meselesini bu yıl sonuna kadar kontrol altına alıp, önümüzdeki yıl da tamamen çözeceğiz. Bu kardeşiniz iktidarda olduğu sürece faiz yükselemez. Faiz devamlı düşecektir. Göreceksiniz enflasyon da faizle beraber düşecektir" sözlerini hatırlatarak yazısında şöyle dedi:

"Bu durumda Erdoğan’a sormak hakkımız: Hani siz iktidarda olduğunuz müddetçe faiz artamayacaktı?

Hani siz iktidarda olduğunuz müddetçe MB faizi düşürme kararı verecekti?

Hani faiz düştükçe enflasyon da düşecekti?

Ne oldu?

Seçimleri Millet İttifakı değil, Cumhur İttifakı kazandı.

İktidarda Kılıçdaroğlu değil Erdoğan var.

Peki o zaman MB neden faizi yükseltiyor?

Faiz oranını yüzde 19’a çıkarttığı için Naci Ağbal’ı görevden alan Erdoğan şimdi faiz oranını baz baz yükselten MB Başkanını neden görevden almıyor? Neden çıktığı televizyon programlarında, temel atma törenlerinde yaptığı konuşmalarda “mandacı iktisatçı” olmakla, “dış güçlerin” adamı olmakla itham etmiyor?

Çünkü Erdoğan ve iktidarı için artık başka çıkış yolu kalmadı."

Yazının tamamı için tıklayın