"Kasko ve sağlık sigortalarında primler o kadar arttı ki fiyat vermeye utanıyorum"

"Kasko ve sağlık sigortalarında primler o kadar arttı ki fiyat vermeye utanıyorum"
AK Sigorta Genel Müdürü Uğur Gülen, Kahramanmaraş ve Gaziantep'te sigorta sektörünün yüzde 10-15'lik bir pazar payına sahip olduğunu belirterek "Sigorta sektörü 100 milyar liralık zararın tamamını ödeyebilecek durumdaydı...

AK Sigorta Genel Müdürü Uğur Gülen, Kahramanmaraş ve Gaziantep'te sigorta sektörünün yüzde 10-15'lik bir pazar payına sahip olduğunu belirterek "Sigorta sektörü 100 milyar liralık zararın tamamını ödeyebilecek durumdaydı ancak 5 milyar dolarını ödüyor. Gelişmiş ülkelerde görüyoruz ki toplam hasarın yüzde 50’si sigortalı olabiliyor ve sigortacılar da bu zararı ödeyebiliyor. Maraş depremi 100 milyar dolarlık hasar yarattıysa İstanbul depreminden beklenen hasar 500 milyar dolar olabilir" dedi. Gülen ayrıca olası bir İstanbul depreminin maddi boyutunun 500 milyar dolar olabileceğini belirtti.

Gülen, Türkiye’de 100 m2 bir ev için, 1 milyon TL inşa bedeli teminatlı bir poliçenin ortalama değerinin ayda 200 TL olduğun altını çizdi. Gülen depreme karşı DASK ve konut sigortasının eksiksiz yapılmasının önemine değinirken bu tür sigorta fiyatlarının diğerlerine göre daha ucuz olduğunu belirterek "Özellikle kasko ve sağlık sigortalarında maliyet artışı ve sigorta şirketlerinin mali kar elde edememeleri nedeniyle sigorta fiyatları o kadar arttı ki fiyat vermeye utanıyorum" dedi.

İSTANBUL DEPREMİNDEN BEKLENEN HASAR 500 MİLYAR DOLAR

HaberTürk'ten Rahim Ak'ın haberine göre Maraş ve Antep’te yüzde 10-15 pazar payına sahip olduklarını söyleyen Ak Sigorta Genel Müdürü Uğur Gülen, "Gördük ki bir çok şey doğru yapılmamış. Şirket sahipleri sigorta bedellerinin çok altında sigorta yaptırmış. Muazzam bir eksik sigorta ortaya çıkmış. Eksiklerle dolu fayların üzerinde bir ülkede yaşıyoruz. Ülkenin milli hasılasının yüzde 15’i anında yok oldu. Sigorta sektörü 100 milyar liralık zararın tamamını ödeyebilecek durumdaydı ancak 5 milyar dolarını ödüyor. Gelişmiş ülkelerde görüyoruz ki toplam hasarın yüzde 50’si sigortalı olabiliyor ve sigortacılar da bu zararı ödeyebiliyor. Maraş depremi 100 milyar dolarlık hasar yarattıysa İstanbul depreminden beklenen hasar 500 milyar dolar olabilir" dedi.