Kulis: Erdoğan, dolar borcunu seçimlerden önce TL'ye çeviren iş insanları için detaylı rapor istedi

Kulis: Erdoğan, dolar borcunu seçimlerden önce TL'ye çeviren iş insanları için detaylı rapor istedi
Patronlar Dünyası yazarı Toygun Atilla, dolarla kredi alan ancak seçimlerden sonra doların artmasını öngören bazı iş adamalarının seçimlerden önce dolar borçlarını TL'ye çevirdiklerini yazdı. Atilla, Cumhurbaşkanı ve AKP...

Patronlar Dünyası yazarı Toygun Atilla, dolarla kredi alan ancak seçimlerden sonra doların artmasını öngören bazı iş adamalarının seçimlerden önce dolar borçlarını TL'ye çevirdiklerini yazdı. Atilla, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın konuyla ilgili kapsamlı bir rapor istediğini de ekledi.

Atilla yazısında şunları kaydetti:

"14 Mayıs 2023'te Cumhurbaşkanlığı seçimlerinden önceki 1 yıllık süreçte devlet bankalarından dövizle kredi kullanan bir çok önemli şirket borçlarını TL'ye çevirmek için başvurmuş. Sonuç: Bu şirketlerin önemli kısmı dolar olarak aldıkları kredilerin ödemesini TL'ye çevirmişler.

Peki kim bunlar...

Şirket ismi vermeden söyleyelim. Turizmciler, enerji şirketleri, Yap-İşlet-Devretçi ihale milyarderi müteahhitler, Türkiye'deki büyük deprem sonrası, "Türkiye Tek Yürek" kampanyasında söz verdikleri bağışı halen yapmayanlardı.

Ancak, Bu kez durum biraz daha farklı olacak gibi...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ballı kredilerden faydalanan iş insanları ve bu kredi borçlarını TL'ye çeviren devlet bankalarının üst düzey yöneticilerinden hesap soracağı ekonomi dünyasında hemen hemen her köşe başında artık konuşulur oldu.

Hatta

Erdoğan'ın bu konuda detaylı bir rapor istediği de duyduklarımız arasında...

Önümüzdeki dönem Türkiye ekonomik bir savaş verecekse, bu savaşı hayatın her alanında yapan vatandaşa, bu ballı kredilerin hesabını ödetmemek zorunluluktur.

Bunun çaresi ise, yapılan yanlışlardan dönmek, dövizle aldıkları kredileri Türk parasına çevirip milyonlarca doları cukka edenlerle, o patronlara bu cukkaları sağlayan bürokratlardan hesap sormaktır."

Yazının tamamı için tıklayın