Kulis: Erdoğan, Erkan atamasını Katar'la görüştükten sonra kabul etti

Kulis: Erdoğan, Erkan atamasını Katar'la görüştükten sonra kabul etti
T24 Yazarı Yalçın Doğan, Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan'ın atanma sürecine ilişkin kulis bilgisi paylaştı. Doğan'ın, "aile içinden" dediği bilgiye göre Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın,...

T24 Yazarı Yalçın Doğan, Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan'ın atanma sürecine ilişkin kulis bilgisi paylaştı. Doğan'ın, "aile içinden" dediği bilgiye göre Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, Hafize Gaye Erkan'ın ilk önce istemediği daha sonrasında Katar'la yaptığı görüşme neticesinde atamaya onay verdiği ifade edildi.

Doğan'ın bugünkü köşesinde aktardığı bilgi şöyle:

"Mehmet Şimşek yeniden Bakan olduğunda, Hafize Gaye Erkan’ın adını Erdoğan’a veriyor, Erdoğan önce “kim bu hanım” diyor ve daha ilk adımda kabul etmiyor.

Ancak... Erkan’ı soruşturması için güvenlik birimlerine talimat veriyor. Gelen soruşturma sonucunda, Erdoğan’ın kankalarından bir ülkeyle Erkan’ın bağlantısı ortaya çıkıyor.

Katar’la... Erdoğan ne yapıyor?.. Katarlıları arıyor, onlardan Hafize Gaye Erkan için bilgi istiyor. Katar’dan gelen yanıt, Erdoğan’ı tatmin edecek türde: “Tavsiye ederiz”. Erdoğan ikna oluyor, Erkan Hanım Merkez Bankası Başkanlığına atanıyor. Ailenin içinden yansıyan derin kulis buraya kadar."

Yazının tamamı için tıklayın