Kulis: Mehmet Şimşek kararını verdi, ekonominin başına geçiyor

Kulis: Mehmet Şimşek kararını verdi, ekonominin başına geçiyor
Cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci turunun tamamlanması ve Recep Tayyip Erdoğan'ın yarıştan galibiyetle çıkmasının ardından gözler kabineye çevrildi. Bir süredir iktidarın görüşmeler yaptığı Mehmet Şimşek'in yeni kabinede...

Cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci turunun tamamlanması ve Recep Tayyip Erdoğan'ın yarıştan galibiyetle çıkmasının ardından gözler kabineye çevrildi. Bir süredir iktidarın görüşmeler yaptığı Mehmet Şimşek'in yeni kabinede yer alıp almayacağı en merak edilen konu oldu.

Gazete Pencere'nin edindiği bilgiye göre eski bakanlardan Mehmet Şimşek, yakın çevresine yapılan görüşmelerin olumlu geçtiğini belirtti ve "Türkiye'nin ihtiyacı varsa kaçmak olmaz" dedi.

Son anda bir değişiklik olmazsa Mehmet Şimşek'in Hazine ve Maliye Bakanlığı görevine getirilmesi bekleniyor. Şimşek'in ayrıca Ekonomiden Sorumlu Cumhurbaşkanı Yardımcısı olacağı da ifade ediliyor.

Şimdi ise Erdoğan'ın uzun bir süredir "faiz sebep, enflasyon sonuç" politikasının Mehmet Şimşek tarafından devam ettirilip ettirmeyeceği merak konusu.

Görüşmeler bir süredir devam ediyordu

İktidarın Mehmet Şimşek'i ikna turları bir süredir devam ediyordu. En son olarak 29 Mayıs'ta Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Mehmet Şimşek ile görüşmüştü.

Erdoğan'ın, Pazar günkü cumhurbaşkanlığı seçimlerini kazanmadan önce yaptığı açıklamalarda ekonomi yönetimine Şimşek'in gelebileceğinin ipuçlarını vermişti.

Erdoğan, Şimşek'in partinin ekonomi politikalarının hazırlanmasında koordinasyon rolünde çalışma yürüttüğünü nisan ayında söylemişti.