KYK için bir umut

KYK için bir umut
KYK borçlusu gençler, muhalefetin de desteği ile sonunda seslerini hükümete duyurdu. Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Kasapoğlu, Bakanlar Toplantısı’nda konunun masaya yatırılacağının sinyalini vererek, “KYK borçları konusunda...

KYK borçlusu gençler, muhalefetin de desteği ile sonunda seslerini hükümete duyurdu. Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Kasapoğlu, Bakanlar Toplantısı’nda konunun masaya yatırılacağının sinyalini vererek, “KYK borçları konusunda gençleri mağdur etmeyeceğiz. İlk kabine sonrası Sayın Cumhurbaşkanımız etraflıca konuyu gençlerimizle paylaşacak” dedi.

Öğrenim görürken KYK’dan geri ödemeli kredi alan binlerce öğrencinin tepkisi gündem oluşturmuş, 23-32 bin lira arasındaki kredilerin faizli ödemelerinin 100 bin liraya kadar çıktığını gösteren borç bilgileri paylaşılmıştı.


“Devlet hayata yeni başlayan gençlere tefeci faizi uyguluyor” diyerek hükümeti eleştiren muhalefet partileri de düzenleme istemiş, iktidar olmaları halinde faizleri silecekleri vaadinde bulunmuştu.

Son olarak CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu öğrencilere seslenerek, faizli geri ödemeleri yapmamalarını istemiş, seçimden sonra faizleri sileceğinin sözünü vermişti

Kılıçdaroğlu, “Faizli KYK borçlarını ödemeyin! Bir sene içinde iktidara geliyoruz; sözünü verdiğim gibi, sizden sadece ana para talep edilecek, o da iş bulduğunuzda” demişti.

Tüm bu tartışmaların ardından Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Kasapoğlu, KYK faizlerine ilişkin “KYK borçları konusunda gençleri mağdur etmeyeceğiz. İlk kabine sonrası Sayın Cumhurbaşkanımız etraflıca konuyu gençlerimizle paylaşacak” açıklamasında bulundu.