Mayıs ayında altın fiyatları ne olacak? İslam Memiş açıkladı...
ABD'nin İran'a yönelik saldırıları ile dalgalı bir fiyat endeksi tutturan altında Mayıs ayı beklentilerini İslam Memiş açıkladı.
GAZETE PENCERE - ABD ve İsrail'in İran'a saldırılarıyla başlayan savaş brent petrol fiyatlarını yukarı yönlü altın fiyatlarını ise aşağı yönlü baskılıyor. Borsadaki bu dalgalanma yatırımcıları da şüpheye düşürmeye devam ediyor.
Altında yaşanan bu büyük dalgalanma vatandaşları da tedirgin ediyor.
Altın uzmanı İslam Memiş, kendi Youtube kanalında altın, gümüş ve borsanın yol haritasıyla ilgili öngörülerini paylaştı.
Memiş'in öngörüleri şöyle:
RÜZGAR TESİNE DÖNDÜ
"İran-Amerika'nın arasındaki gerilimle birlikte her gün farklı haber akışları gelmeye devam ediyor. Mesela "Tekrar bir araya gelmeyeceğiz" tantanası vardı geçen hafta. Cuma akşamı bir baktık İran Dışişleri Bakanı İslamabad'a gidiyor ilginç bir şekilde.
Piyasalarda rüzgâr hemen tersine döndü. Ons altında işte 50-60 dolarlık yükselişler gördük. Petrol fiyatlarında düşüşler gördük. Borsada yükselişler gördük. Yine cumartesi bir baktık. Görüşmeyeceğiz, anlaşmayacağız. Trump işte ben oraya gitmeyeceğim açıklamaları geldi. Hatta cuma akşamı yine Trump basın mensuplarıyla yemek toplantı düzenliyorlar. Orada bir suikast girişiminden bahsettiler, iddia ettiler. Detayını bilmiyoruz. Önümüzdeki günlerde netleşir iddia.
PİYASALARDA DURUM NE OLACAK?
Sonuç itibariyle böyle her gün farklı haber akışlarının geldiği bir piyasa var karşımızda. Teknik olarak da takip edeceğimiz bant aralıkları önemli. Nasıl bir kapanış yaptık? Nisan ayında geride bırakıyoruz ve bundan sonra neler olabilir? Bu soruların cevabını vermeye çalışacağım. Borsa İstanbul üzerindeyse 14.409 puan seviyesinden kapanış yaptı. Endeksin 14.400 puan seviyesinin üzerinde kapanış yapması yine satışların gelmeyeceği anlamına gelmiyor. Ben tekrar 14.000 puan seviyesinin aşağısına sarkmalar bekliyorum.
ALTINDA BİZİ NELER BEKLİYOR?
Ons altın 4.709 dolar seviyesinden haftayı tamamladı. Burada 4.650 dolar seviyesi güçlü bir destek konumunda olmaya yine devam ediyor. İki güçlü destek seviyemiz var burada. Yani savaşın devamı halinde, olumsuz haberlerin gelmesi durumunda 4.650 dolar seviyesi, devamında 4.400 dolar seviyesi.
MAYIS AYINDA ALTINDA DURUM NE OLUR?
İşte bir anlaşma çıkmazsa, tantaran tekrar devam ederse, manipülasyon piyasasını biraz daha derinleştirirlerse bu iki destek seviyesini dikkat etmekte fayda var. Ama şu anda $4.650 seviyesi burada güçlü bir destek konumunda olmaya devam ediyor. $4.650 ve aşağısındaki rakamlar da toplama seviyesi benim nazarımda. Tekrar hedefim $5.200 seviyesi. Kalıcı bir anlaşma haberi geldikten sonra $5.200 seviyesi. Belki mayıs ayında $5.000 seviyesi üzerinde test eden, belki $5.050 seviyesine kadar yükselen bir trend görebiliriz.
Kaynak:Haber Merkezi