Memur-Sen'den zam açıklaması: Temmuz ayı beklenmemelidir

Memur-Sen'den zam açıklaması: Temmuz ayı beklenmemelidir
Memur-Sen, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kamu işçilerine yönelik yaptığı zam açıklamasının ardından memurlara yönelik maaş zammının temmuz ayı beklenmeden yapılmasını açıkladı.Erdoğan...

Memur-Sen, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kamu işçilerine yönelik yaptığı zam açıklamasının ardından memurlara yönelik maaş zammının temmuz ayı beklenmeden yapılmasını açıkladı.

Erdoğan bugün yaptığı açıklamada kamu işçilerinin maaşlarına yüzde 45 zam yapıldığını ve en düşük emekli maaşının 15 bin TL'ye yükseldiğini duyurmuştu. Erdoğan ayrıca

Enflasyon farkı ve refah payı esasına dayanan hazırlıklarımız var. Memurlarımız müsterih olsunlar. Onların haklarını teslim etmek boynumuzun borcu. Kimseyi enflasyona ezdirmeyeceğiz.” demişti.

TIKLAYIN- Kamu işçilerine yüzde 45 zam

Yapılan yazılı açıklamada "Memurlar ile işçiler arasında makas yılbaşı itibariyle açılmış, kurumlarda çalışma barışı bozulmuş, kamu personeli arasında memnuniyetsizlik artmış, güven sarsılmıştır. Bozulan bu yapı nedeniyle temmuz ayı beklenmeden Seyyanen Zam için gerekli düzenlemenin gerekmekte olup mevcut durumun sürdürülemez olduğu bilinmelidir. Çalışma barışını bozan bu ücret adaletsizliğinin bir an önce giderilmesini tekraren yineliyoruz." denildi.