Murat Yetkin yazdı: Erdoğan'ın ekonomideki yedek adayları kim?

Murat Yetkin yazdı: Erdoğan'ın ekonomideki yedek adayları kim?
Gazeteci Murat Yetkin, Millet İttifakı'nın 12 kişilik ekonomi kadrosuna karşın iktidarın daha önce denenmiş isimlerden medet umduğunu ancak bazı yedek isimlerinde gündemde olduğunu belirtti. Yetkin, eski Ekonomi Bakanı Mehmet Şimşek'in...

Gazeteci Murat Yetkin, Millet İttifakı'nın 12 kişilik ekonomi kadrosuna karşın iktidarın daha önce denenmiş isimlerden medet umduğunu ancak bazı yedek isimlerinde gündemde olduğunu belirtti.

Yetkin, eski Ekonomi Bakanı Mehmet Şimşek'in Erdoğan'ın teklifini iki kez ret etmesine rağmen, AKP'nin hala umudu kesmediğini belirterek Yetkin Report'taki yazısında şu ifadeleri kullandı:

"Şimşek’in dönüşü kendi vicdanı ve midesinin kaldıracağı bir iş ama Ankara’da konuşulan yedek isimler var. Örneğin damadı Berat Albayrak’tan sonra göreve getirip aldığı Lütfü Elvan. Örneğin daha önce bakanlık yapmış olan TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Cevdet Yılmaz. Örneğin “sözümden çıkmıyor” diye takdir ettiği Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu.

Hepsi daha önce denenmiş isimler. Erdoğan yeni isim üretemiyor. Ekonominin başına kimi getirirse getirsin dümende kendisinin olacağı, ince ayarlarla mevcut ekonomi politikasına devam edeceği belli.

İnsanın aklına geliyor doğrusu: Erdoğan neden hep denenmiş isimlerde ısrar ediyor da Beştepe’deki ekonomi baş danışmanlarından örneğin Yiğit Bulut ya da Cemil Ertem’den gibi isimlerden bakan olarak yararlanmayı düşünmüyor? Ya da şimdiye dek bakanlık görevlerini reddetmiş Erişah Arıcan’dan?"

Yazının tamamı için tıklayın

TIKLAYIN - Sarayın ekonomi planı: Mehmet Şimşek olmadı, kiminle anlaşıldı?