Murat Yetkin: Yeni kabine üyeleri Erdoğan yönetiminde söz sahibi olabilecek mi?

Murat Yetkin: Yeni kabine üyeleri Erdoğan yönetiminde söz sahibi olabilecek mi?
Gazeteci Murat Yetkin, yeni kabinenin açıklanmasının ardından Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yeni dönemde bakanlar üzerinde ne ölçüde etkili olacağını kaleme aldı.Hazine ve Maliye Bakanlığı'na...

Gazeteci Murat Yetkin, yeni kabinenin açıklanmasının ardından Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yeni dönemde bakanlar üzerinde ne ölçüde etkili olacağını kaleme aldı.

Hazine ve Maliye Bakanlığı'na Mehmet Şimşek'in getirilmesini de değerlendiren Yetkin "Yeni kabine üyeleri Erdoğan yönetiminde söz sahibi olabilecek mi?" başlıklı yazısında şunları dedi:

"Erdoğan’ın Hazine ve Maliye Bakanlığına uluslararası sermaye çevreleriyle iyi geçinmenin nişanesi olarak Mehmet Şimşek’i getirdi. Şimşek görevi Nurettin Nebati’den devralırken “Artık rasyonel zemine dönmenin zamanı geldi diyerek, halen uygulanmakta olan ekonomi politikasının “rasyonel” yani “akılcı” olmadığını da söyledi. Şimşek, Erdoğan’ın 2018’den bu yana ısrarla sürdürüp ekonomik sıkıntıların temelinde yattığını kabul etmediği “yüksek enflasyonun nedeni yüksek faizdir” siyasetini değiştirecek mi?

Şimşek’in Merkez Bankasının başında Şahap Kavcıoğlu yerine “ortodoks mali politikalar” konusunda deneyimli Hafize Gaye Erkan’ı görmek istediği yazıldı. Piyasalar bu atamanın olması ve TCMB’nin ilk aşamada faiz artırımına gidip gitmeyeceğine odaklandı. Bakalım dağ fare mi doğurup ilk aşamadaki piyasada haksız kazanca yol açtığıyla mı kalacak, yoksa Erdoğan gerçekten yanlıştan dönecek mi?"

Yazının tamamı için tıklayın