Nahçıvan'dan gelen turistler, Iğdır esnafının umudunu yeşertti

Nahçıvan'dan gelen turistler, Iğdır esnafının umudunu yeşertti
Iğdır'daki esnaf, Türk lirasındaki değer kaybı sonucunda Nahçıvan'dan alışverişe gelenlerden umut buldu. Esnaf Mehmet Ali Çelik, bunun getirdiği müspet etkilerden bahsetti.

HABER: Serdar ÜNSAL

(IĞDIR) –Iğdır'da esnaf, Türk lirasının değer kaybetmesi nedeniyle Nahçıvan'dan alışveriş yapanlara bel bağladı. Iğdırlı esnaf Mehmet Ali Çelik, "Çok şükür ki Azerbaycan parasının yüksek olması nedeniyle gelen müşterilerimiz var, yoksa halimiz daha kötü olurdu" diye ifade etti.

Türk lirasının değer kaybının ardından 1 Azerbaycan manatının yaklaşık 25 lira olması, Iğdır'daki ekonomiyi olumlu şekilde etkileyerek sınır ötesi alışverişi artırdı.

Iğdırlı esnaf Mehmet Ali Çelik, yerel halkın alışveriş tercihlerinin zincir marketlere kaydığını, bunun yanında serbest ticaretin de büyük ölçüde Nahçıvan'dan gelen müşterilere bağımlı hale geldiğini aktardı.

Çelik, Azerbaycan manatının Türk lirasına göre değerli olmasının ticaret hayatını bir nebze olsa da rahatlattığını belirtirken, "Yalnızca bu durum yüzünden bir nebze olsun biz rahatladık" ifadelerini kullandı.

Artan döviz kurları sonucunda maliyetlerinin sürekli yükseldiğini vurgulayan Çelik, kredi kartı borçlarını ödemekte ve çeklerini karşılamakta zorluklar yaşadıklarını, zaman zaman komşularından borç almak durumunda kaldıklarını dile getirdi.

"Yetkililerimizden park sorununa acil çözüm bekliyoruz"

Nahçıvanlı alışverişçilerin, araç park alanı bulamadıkları için kent merkezine gelmekten çekindiklerini ifade eden Çelik, "Alışverişe gelen müşterilerimizin park yeri bulamadıkları için çoğu zaman geri dönüyorlar" dedi.

Esnafın tek umudunun Nahçıvan'dan alışverişe gelen turistler olduğunu vurgulayan Çelik, "Şu an içinde bulunduğumuz ekonomik sıkıntılar nedeniyle bu durum bizim için kritik önem taşıyor" diyerek kent esnafının yaşadığı zorlukları aktardı.

Kaynak:ANKA

Öne Çıkanlar