Nazilli'de pamuk üreticisi zorluklar içinde: Maliyetler karşılanamıyor
Haber: Osman BEKAR
(AYDIN) - Aydın'ın Nazilli ilçesinde pamuk üreticisi Mesut Yörükoğlu, pamuğun kilogram maliyetinin 28-29 lira aralığında olduğunu ifade ederek, "İnsanlar 26 liralarda pamuk satıyor. Bu durum sürdürülebilir değil. Gelecek yıl ne yapacaklar? Gübresini ve ilacını nasıl temin edecekler? Ayrıca bir de toplama maliyeti var; bu da dekara 1300 lira. 400 kilo pamuk çıktığını varsaysak, bu şartlar altında ayakta kalmak pek mümkün değil" dedi.
Nazilli Ziraat Odası'nın eski Meclis Başkanı ve pamuk üreticisi olan Mesut Yörükoğlu, tarım sektörünün mevcut durumu ve çiftçilere verilen desteklerin yetersizliği konusundaki rahatsızlığını dile getirdi.
Pamuk, Nazilli ile önemli bir bütünlük içindedir ve geçmişte bu bölgede pamuk yetiştirilmesi yaygındı. Yörükoğlu, bu konuda görüşlerini şöyle paylaştı:
"Eğer bu şekilde devam edersek, tamamen dışa bağımlı bir tarım sektörü haline geleceğiz. Devletin bir kuraklık rejimi oluşturması şart."
Yörükoğlu, kuraklığın gelecekte kaçınılmaz olduğunu vurgulayarak, "Devletin kesinlikle bir kuraklık yönetimi oluşturması gerekiyor" diye ekledi.
Kaynak:ANKA