Necati Doğru: Erdoğan yüksek faizciliğe teslim oldu

Necati Doğru: Erdoğan yüksek faizciliğe teslim oldu
Sözcü gazetesi yazarı Necati Doğru, Merkez Bankası'nın faiz kararını köşesinde yazdı. Doğru, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın geçmişte faizin günah olduğu söylemlerini hatırlatarak "Dün: Faiz...

Sözcü gazetesi yazarı Necati Doğru, Merkez Bankası'nın faiz kararını köşesinde yazdı. Doğru, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın geçmişte faizin günah olduğu söylemlerini hatırlatarak "Dün: Faiz günah. Bugün: Faiz sevap." dedi.

Doğru yazısında şunları kaydetti:

"Artış yapıldı. Yeter mi?

Buna bizim iç piyasa ile yeni açılan Finans Merkezi yöneticileri değil Arap ve Batı para sahipleri karar verecekler. İki yıl önce cumhurbaşkanının dayatmasıyla Türkiye 2 Bakan ve 2 Merkez Bankası başkanı değiştirerek, “yüksek faizciliğin başını vurmuş” bununla dünyaya ispatı da olan yeni bir ekonomik kalkınma modeli gösterileceği ilan edilmişti.

Meydan okundu. Model tutmadı. Bugün 2 yıl sonra yüksek faizciliğe teslim oldu, Türkiye Maliye Bakanı da yanına cumhurbaşkanı yardımcısını aldı, Arap dolar sahiplerine farkı anlatmaya gitti.

Dün: Faiz günah. Bugün: Faiz sevap."

Yazının tamamı için tıklayın