Sabiha Gökçen ve Habur’da kaçakçılığa darbe: Oyuncak ve telefon ele geçirildi

Sabiha Gökçen ve Habur’da kaçakçılığa darbe: Oyuncak ve telefon ele geçirildi
Ticaret Bakanlığı Gümrükler Muhafaza ekipleri, İstanbul ve Şırnak’ta düzenledikleri iki ayrı operasyonla toplam değeri 122 milyon lirayı aşan kaçak eşya ele geçirdi.

İstanbul Gümrük Muhafaza ekipleri, Sabiha Gökçen Havalimanı’na gelen bir yolcuyu risk analizine takılması üzerine takibe aldı. Yolcunun valizinde yapılan detaylı aramada, dijital karakter “Labubu”dan esinlenerek üretilmiş ve piyasaya sunulmak istenen 132 adet peluş oyuncak tespit edildi. Yaklaşık piyasa değeri 659 bin lira olan oyuncaklara el konuldu, satışa uygunluklarıyla ilgili inceleme başlatıldı.

Habur Kapısı’nda beyan dışı telefon oyunu: 122 milyon liralık kaçak cihaz yakalandı

Kapıkule Gümrük Kapısı’ndan transit geçen ve Habur’a yönlendirilen bir tır, Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat ekipleri tarafından baştan sona takip edildi. Habur Gümrük Kapısı’nda yapılan detaylı aramada, beyanda 20 bin akıllı telefon gösterilmesine rağmen tırda 19 bin 919 adet tuşlu telefon olduğu ortaya çıktı. Kaçak eşyanın toplam değeri yaklaşık 122 milyon 170 bin TL olarak hesaplandı.

Bakanlık: kararlılıkla mücadele sürecek

Ticaret Bakanlığı, dürüst ticareti korumak, haksız rekabeti önlemek ve ülke ekonomisini yasa dışı ticaret kaynaklı vergi kaybından korumak amacıyla operasyonlara devam edeceklerini bildirdi. 2025’in “Aile Yılı” ilan edilmesi dolayısıyla, özellikle çocuklara yönelik ürünlerdeki kaçakçılık girişimlerine karşı da toplumsal sorumluluk bilinciyle hareket edileceği vurgulandı.

Söz konusu olaylarla ilgili adli süreçlerin İstanbul Anadolu ve Silopi Cumhuriyet Başsavcılıkları tarafından yürütüldüğü belirtildi.

Kaynak:Haber Merkezi

Öne Çıkanlar