Seçimlerde muslukların açılacağı haberine yalanlama: Ekonomi yönetimi OVP hedefleriyle uyumlu çalışıyor, bütçe disiplinini önceliyor

Seçimlerde muslukların açılacağı haberine yalanlama: Ekonomi yönetimi OVP hedefleriyle uyumlu çalışıyor, bütçe disiplinini önceliyor
Cumhurbaşkanlığına bağlı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi, Gazete Pencere’de yer alan, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yerel seçimlerden önce muslukların açılmasını istediğine ilişkin haberi yalanladı.Dezenformasyonla Mücadele...
Cumhurbaşkanlığına bağlı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi, Gazete Pencere’de yer alan, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yerel seçimlerden önce muslukların açılmasını istediğine ilişkin haberi yalanladı.

Dezenformasyonla Mücadele Merkezi ve Mehmet Şimşek, Gazete Pencere'de yer alan haberi yalanladı.

Mehmet Şimşek, "Seçim ekonomisi iddiaları gerçeği yansıtmıyor. 2024 yılında bütçe hedeflerimizi tutturmakta kararlıyız. Sayın Cumhurbaşkanımızın güçlü destekleriyle Program hedeflerimize ulaşmak için gerekli politikaları kararlılıkla uyguluyoruz" dedi.

Gazete Pencere’de Nuray Babacan köşesinde, “Yerel seçimlerde avantajlı çıkmak isteyen iktidar partisi, kesenin ağzını açmak istiyor. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ve ekibi ise temkinli. Ancak Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve ekibi aynı düşünmüyor. Erdoğan’ın 31 Mart’a kadar kısıtlamaların kaldırılması ve ‘kesenin ağzının açılmasını” istediği, bunu da direkt Mehmet Şimşek’e söylediği anlatılıyor. Yani, Şimşek’in iki hafta önce yaptığı sosyal yardımların doğru kullanılması ve kamu harcamalarının sınırlandırılması uyarısının tam tersi planlanıyor” diye yazmıştı.

Cumhurbaşkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi, “Bazı basın yayın organlarında yer alan, “Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek’ten 31 Mart’a kadar kesenin ağzının açılmasını istedi” iddiası doğru değildir.

Cumhurbaşkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan ile Bakan Mehmet Şimşek arasında geçtiği iddia edilen konuşma tamamen asılsızdır.

Ülkemizin ekonomi yönetimi, Orta Vadeli Program (OVP) hedefleriyle uyumlu şekilde çalışmalarını sürdürmekte ve bütçe disiplinini öncelemektedir.

Piyasa bozucu manipülatif haberlere itibar etmeyiniz” dedi.

TIKLAYIN: Erdoğan’dan Mehmet Şimşek’e seçim talimatı: Kesenin ağzını aç