Şeref Oğuz: Erdoğan, faizi artıranlara ses çıkarmayacak

Şeref Oğuz: Erdoğan, faizi artıranlara ses çıkarmayacak
Ekonomim gazetesi yazarı Şeref Oğuz Merkez Bankası'nın faizi yüzde 17,5'tan yüzde 25'e çıkarmasını köşesinde değerlendirdi. Oğuz, "yüksek faize hala karşıyız, ama kabullendik" diyen Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep...

Ekonomim gazetesi yazarı Şeref Oğuz Merkez Bankası'nın faizi yüzde 17,5'tan yüzde 25'e çıkarmasını köşesinde değerlendirdi. Oğuz, "yüksek faize hala karşıyız, ama kabullendik" diyen Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bahse konu artış konusunda sessiz kalacağını ifade etti.

Oğuz "Merkez’in bu kararı CB’den döner mi?" diye sorarak bugünkü yazısında şu ifadeleri kullandı:

"Sanmıyorum. En azından seçime dek CB, faizi arttıranlara ses çıkarmayacak. Pratik sonuçlarını seçim vaatlerine çevirmeye ihtiyacı var. Fakat enflasyonla mücadele tek başına faizle olacak gibi değil. OVP’nin de bu faiz artırım sürecine uygun düzenlenmesi şart. Tahminim, eğer enflasyonda aşağı doğru bir eğilim başlarsa Şimşek&Erkan ikilisi ve ekipleri, görevlerini sürdürebilir. Ancak seçime yaklaşılan günlerde şayet seçmene başarı diye sunulacak düşük enflasyon rakamı gerçekleşmezse; “Naci Ağbal sendromu” devreye girecek ve adları, bir gece yarısı Resmi Gazete’de yer alacak."

Yazının tamamı için tıklayın