Şimşek yabancılara "Erdoğan destekliyor" garantisi verdi

Şimşek yabancılara "Erdoğan destekliyor" garantisi verdi
Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Akar ile birlikte yabancı yatırımcıları Türkiye konusunda ikna etmeye çalıştı. Akar’ın sunum yaptığı toplantıya ilişkin abonelerine geçtiği haberde...

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Akar ile birlikte yabancı yatırımcıları Türkiye konusunda ikna etmeye çalıştı. Akar’ın sunum yaptığı toplantıya ilişkin abonelerine geçtiği haberde Reuters Haber Ajansı, "Türkiye'nin ekonomi ekibi, ekonomik büyüme yavaşlasa da artan enflasyonun önüne geçmek için faiz artırmayı sürdürmeyi taahhüt etti" bilgisini paylaştı.

Daha önce de rasyonel politikalara geçen, faiz artışına izin veren Cumhurbaşkanı, ansızın bu kararından vazgeçmiş, bilimsel yaklaşımı ile piyasalarda kredi kazanan Naci Ağbal’ı görevden almış, “Faiz sebep enflasyon netice” teorisini öne çıkarmıştı.

Şimşek’in macerası da tıpkı Naci Ağbal dönemine benziyor. Ekonomi aktörlerinin kafasında da Şimşek’in akıbetinin Ağbal’a benzeyip benzemeyeceği konuşuluyor. İşte yabancı yatırımcılarla yapılan o toplantıda Şimşek bu tereddütleri de gidermeye çalıştı. Reuter'ın haberinde Şimşek'in, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın parasal sıkılaştırmaya tam destek verdiğini ve "kademeli" faiz artışlarının devam edeceğini aktardığı kaydedildi.

Reuters'a konuşan ve ismini açıklamayan iki kaynak, Şimşek'in toplantıda "önceliğin enflasyonu düşürmek olduğunu" belirttiğini ve "politikanın daha normal ayarlara döndüğüne dair güvenli bir dil" kullandığını söyledi.