Sözcü yazarı Muratoğlu'ndan Bakan Kurum'a: Ev sahibinin ettiği küfrü sonuna kadar hak ediyorsun

Sözcü yazarı Muratoğlu'ndan Bakan Kurum'a: Ev sahibinin ettiği küfrü sonuna kadar hak ediyorsun
Sözcü gazetesi yazarı Murat Muratoğlu, kira artışlarına karşı devletin "aklı başında" bir adım atması gerektiğini belirtti.Muratoğlu, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'un kiracılara yönelik "Ev sahibiniz yüzde 25'ten...

Sözcü gazetesi yazarı Murat Muratoğlu, kira artışlarına karşı devletin "aklı başında" bir adım atması gerektiğini belirtti.

Muratoğlu, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'un kiracılara yönelik "Ev sahibiniz yüzde 25'ten fazla kira talep ederse bankadan yüzde 25 zamlı ödeyin ve devam edin" açıklamasını bugünkü köşesinde değerlendirdi.

Muratoğlu yazısında şunları kaydetti:

"Rayicin 15 bin lira olduğu ortamda sen hala 4.000 lira kiraya yüzde 25 zam yapılacak diye hüküm veriyorsan ev sahibinin ettiği küfrü de sonuna kadar hak ediyorsun. Hiç kusura bakma. Kiracıların çoğu durumu görüyor en azından uzlaşılacak bir kira artışına gitmeye çabalıyor. Biliyor ki huzursuzluk çıkacak, ağız tadıyla evinde oturamayacak.

Bu işin böyle gitmeyeceği aşikar... Ya devlet aklı başında bir adım atar ya da polis sabahtan akşama ev sahibi-kiracı kavgasına koşar."

Yazının tamamı için tıklayın