S&P, Türkiye kredi notu görünümünü negatife düşürdü

S&P, Türkiye kredi notu görünümünü negatife düşürdü
Kredi derecelendirme kuruluşu S&P Global Ratings düşük faiz oranları, kredi yönetimi ve faiz oranları ile döviz pozisyonları üzerindeki düzenleyici kontrolleri gerekçe göstererek Türkiye ekonomisinin kredi notu görünümünü...

Kredi derecelendirme kuruluşu S&P Global Ratings düşük faiz oranları, kredi yönetimi ve faiz oranları ile döviz pozisyonları üzerindeki düzenleyici kontrolleri gerekçe göstererek Türkiye ekonomisinin kredi notu görünümünü "durağan" seviyesinden "negatif" seviyesine revize etti.

Reuters'ın aktardığına göre derecelendirme kuruluşu Cuma günü yıllık takvim çerçevesinde yaptığı değerlendirmede kredi notunu ise "B" seviyesinde sabit bıraktı.

Türkiye mal ve hizmet fiyatlarındaki artış ile mücadele etmeye devam ederken, Şubat ayının başında gerçekleşen yıkıcı depremlerin de 14 Mayıs'ta yapılacak olan seçimler öncesinde enflasyonu yüksek tutması bekleniyor.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) 23 Şubat'ta depremin ekonomi üzerindeki etkisini hafifletmek adına politika faizini yüzde 8.5'e indirmişti.

S&P tarafından yapılan açıklamada "Türkiye'nin yüksek cari açığı, kullanılabilir rezervlerinin sınırlı olması, yüksek enflasyon ve sermaye girişlerine bağımlı hâle gelmesi hesaba katıldığında döviz kuru görünümü en iyi ihtimalle belirsiz durumda" denildi.