Uluslararası Yatırımcılar Derneği: Üyelerimiz, Türkiye'ye 7,1 milyar dolarlık doğrudan yatırım planlıyor

Uluslararası Yatırımcılar Derneği: Üyelerimiz, Türkiye'ye 7,1 milyar dolarlık doğrudan yatırım planlıyor
Uluslararası Yatırımcılar Derneği (YASED) Baskanı Engin Aksoy, YASED'in basın toplantısında Türkiye'deki yatırım ortamı ile ilgili değerlendirmeler yaptı.Aksoy şöyle konuştu:"Önümüzdeki altı ayda üyelerimiz Türkiye'ye...

Uluslararası Yatırımcılar Derneği (YASED) Baskanı Engin Aksoy, YASED'in basın toplantısında Türkiye'deki yatırım ortamı ile ilgili değerlendirmeler yaptı.

Aksoy şöyle konuştu:

"Önümüzdeki altı ayda üyelerimiz Türkiye'ye 7.1 milyar dolar doğrudan uluslararası yatırım planlıyor Bizim isteğimiz öngörülebilir ve istikrarlı ortamın sağlanması, yatırımların hukuki açıdan güvende olması Türkiye'ye yönelik en önemli risk faktörü öngörülemezlik.

Son vergi artışları tarzı düzenlemelerin sivil toplum örgütü ve özel sektörle istişare edilerek ve gerekli adaptasyon sürecinin sağlanarak yapılmasının kritik olduğunu düşünüyoruz. Türkiye'ye yönelik en olumsuz unsurlar arasında döviz kurundaki oynaklık ve enflasyon var.

Makro ekonomik istikrar ve düzenleyici çerçevedeki öngörülebilirlik Türkiye'ye yönelik iştahı artıracaktır Dünyadaki trend kurumlar vergisinin düşürülmesi, Türkiye'de deprem faciasının etkisiyle tersine durum oldu; artışın geçici olmasını temenni ediyoruz Seçim süreci nedeniyle uluslararası doğrudan yatırımlar durmadı ancak öngörülebilirlik olsaydı çok daha fazla yatırım olabilirdi. Türkiye'ye yatırım iştahı olan, yeni giriş yapmak isteyenler de var ama onlar beklemede."