Vedat Işıkhan'dan emekliye zam açıklaması: İnşallah hayırlı olur

Emekli maaşına zamla ilgili soruları yanıtlayan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Işıkhan, 6 aylık enflasyonun 3 Temmuz'da belli olacağına dikkat çekti. Işıkhan, "Rakam belli olduğu zaman TBMM'de gerekli açıklama yapılacaktır. İnşallah hayırlı olur" dedi.

Vedat Işıkhan'dan emekliye zam açıklaması: İnşallah hayırlı olur

GAZETE PENCERE - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığındaki kabine toplantısı dün Beştepe'de yapıldı.

Kabine toplantısı sonrasında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, emekli maaşına yapılacak zam hakkında konuştu.

Türkiye İstatistik Kurumu'nun 3 Temmuz'da Haziran enflasyonunu açıklamasıyla memur ve memur emeklileri ile SGK ve Bağkur emeklilerinin alacağı 6 aylık enflasyon farkı belli olacak.

Kesin rakam için 3 Temmuz'u işaret eden Işıkhan, "3 Temmuz'da enflasyon oranı açıklandığı zaman bir rakam ortaya çıkacak. Rakam belli olduğu zaman da Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) konuya ilişkin gerekli açıklama yapılacaktır. İnşallah hayırlı olur" diye konuştu.

Emekli maaşlarına yapılacak zam TBMM'de yasa olarak kabul edildikten sonra aylıklara yansıtılıyor.

Kaynak:Haber Merkezi

Öne Çıkanlar