Emek ve Özgürlük İttifakı resmi açıklama yapacak, desteklediği adayı duyuracak

Emek ve Özgürlük İttifakı resmi açıklama yapacak, desteklediği adayı duyuracak
Halkların Demokratik Partisi (HDP) öncülüğünde kurulan ve daha önce cumhurbaşkanı adayı çıkarmama kararı alan Emek ve Özgürlük İttifakı, bu konudaki tutumunu doğrudan isim açıklayarak kamuoyu ile paylaşmaya hazırlanıyor.Aday...

Halkların Demokratik Partisi (HDP) öncülüğünde kurulan ve daha önce cumhurbaşkanı adayı çıkarmama kararı alan Emek ve Özgürlük İttifakı, bu konudaki tutumunu doğrudan isim açıklayarak kamuoyu ile paylaşmaya hazırlanıyor.

Aday çıkartılmayacağı açıklanan deklarasyonla her ne kadar Millet İttifakı’nın adayı ve Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu işaret edilse de isim konusunda resmi bir açıklama yapılmamıştı.

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan ise desteklenecek aday isminin doğrudan açıklanması noktasında Ramazan Bayramı sonrasını işaret etmişti.

Gazete Pencere'nin ittifak bileşeni TİP kaynaklarından edindiği bilgilere göre, hangi adayın destekleneceği konusunda açıklama yapılması konusunda bir planlamaya gidildi.

İttifak imzasıyla ilerleyen birkaç gün içerisinde yapılacak açıklama ile Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde doğrudan Kılıçdaroğlu’nun destekleneceği açıklaması yapılacak.

İttifak tarafından yapılacak olan açıklamanın bu hafta içerisinde, seçim kampanyası kapsamındaki bir mitingde duyurulması bekleniyordu. Ancak dün Diyarbakır’da aralarında HDP Merkez Yürütme Kurulu üyeleriyle birlikte avukat ve gazetecilerin de olduğu çok sayıda gözaltı kararı sonrası, bu karar beklemeye alındı.

Özellikle seçim güvenliği noktasında endişeler yaratan gözaltılar sonrası Millet İttifakı başta olmak üzere destek açıklaması yapılacak Kılıçdaroğlu’nun tutumu için bu karara varıldı.

Millet İttifakı’ndan operasyona karşı ciddi bir tepki gelmemesi üzerine de açıklamanın yazılı olarak kamuoyu ile paylaşılmasına karar verildi.

Söz konusu açıklamanın bu hafta içerisinde yapılması bekleniyor.

Yazılı olarak yapılması beklenen açıklamada, “Bir oy Emek ve Özgürlük İttifakı’na bir oy Kemal Kılıçaroğlu’na” denilmesi bekleniyor.

Açıklamada, bir kez daha “tarihi seçimlere gidildiği” vurgusuyla, AKP-MHP bloğuna kaybettirmek için “tarihi sorumluluk alındığı” ifade edilecek.