Kozinoğlu soruşturmasında tutuklanan gazeteci Selahattin Günday'ın tahliye talebi reddedildi
Kozinoğlu'nun ölümüyle ilgili yeniden açılan soruşturmada tutuklanan gazeteci Selahattin Günday'ın tutukluluk haline yapılan itiraz reddedildi. Avukat Hüseyin Ersöz, "Yapmış olduğumuz itirazlar somut hiçbir gerekçe ortaya konulmaksızın reddedildi" dedi.
GAZETE PENCERE - Milli İstihbarat Teşkilat (MİT) Kaşif Kozinoğlu'nun cezaevinde şüpheli ölmüyle ilgili soruşturmada gazeteci Selahattin Günday da tutuklanmıştı.
Kozinoğlu'nun Ergenekon soruşturmasında ifade vermek üzere adliyeye gittiği görünütleri çektiği iddiasıyla "İstihbarat faliyetleriyle ilgili bilgileri ifşa" suçlamasıyla tutuklanan Günday, daha sonra "suç örgütü kurma" iddiasıyla ikinci kez tutuklandı.
"ZAMANAŞIMINA UĞRAMIŞ İSNATLARLA TUTUKLANDI"
Sosyal medya hesabından açıklama yapan Günday'ın avukatı Hüseyin Ersöz, "Gazeteci Selahattin Günday, maddi gerçekle örtüşmeyen, yaklaşık 16 yıl önce gerçekleşen ve tamamen gazetecilik faaliyetinden ibaret olan, 2011 senesinde Kanunda suç olarak düzenlenmeyen ve herhalukarda zamanaşımına uğramış suç isnatlarıyla tutuklu bulunmakta" dedi.
"LEHTEKİ DELİLLERE KARŞIN TAHLİYE EDİLMEDİ"
Tutukluluk durumuna itirazın reddedildiğini aktaran Ersöz, şunları söyledi:
"Tutukluluk durumuna yapmış olduğumuz itirazlar ise Silivri 2. Asliye Ceza Mahkemesi tarafından somut hiçbir gerekçe ortaya konulmaksızın reddedildi. Bu kadar açık hukuka aykırılıkların olduğu bir süreçte, itirazlarımızın gözardı edilmesini anlamlandırabilmek mümkün değil. Bu kararlara karşı her türlü yasal girişimde bulunmaya devam edeceğiz. Anayasa Mahkemesi'ne bireysel başvuru da bunlardan biri.
Sadece gazetecilik faaliyetinden dolayı, hele ki dosya kapsamında onlarca lehe delil bulunmaktayken, uygulanmaya devam eden özgürlük kısıtlaması hukuk güvenliği yönüyle de ciddi bir tehdit oluşturmakta."
Kozinoğlu’nun kayıp mektubunu haberleştirmişti: Selahattin Günday kimdir?
Gazeteci Selahattin Günday: 'Şüpheli ölüm' olarak yazan ilk gazeteciyim
Gazeteci Selahattin Günday'ın tutuklanmasına tepki: Herkesin bildiği sır istihbarat olamaz
İkinci kez tutuklandı: Gazeteci Selahattin Günday'a ‘örgüt kurma’ suçlaması
Kaynak:Haber Merkezi