Erdoğan'dan sığınmacı açıklaması: Savaştan kaçarak geldiler, bizim başımıza da gelebilirdi

Erdoğan'dan sığınmacı açıklaması: Savaştan kaçarak geldiler, bizim başımıza da gelebilirdi
Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin İstanbul il kadın kolları toplantısında konuştu. Rehavet uyarısı yapan Erdoğan, "Sandığın telafisi yoktur. Pikniğe daha sonra gidilir. Tarladaki işler ertesi...

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin İstanbul il kadın kolları toplantısında konuştu. Rehavet uyarısı yapan Erdoğan, "Sandığın telafisi yoktur. Pikniğe daha sonra gidilir. Tarladaki işler ertesi gün de yapılır ama sandık önümüze 5 yılda bir gelir. Sizlerden sabahın çok erken saatlerinden itibaren oy verme yerlerine gidip oraları bayram yerlerine çevirmenizi istiyorum" dedi. Erdoğan, konuşmasında sığınmacılar konusuna da değinerek "Biz ensar olmaya talibiz. Savaştan kaçarak geldiler, bizim başımıza da gelebilirdi" ifadelerini kullandı.

Erdoğan, konuşmasında seçim süreci boyunca kullandığı bir videoyu izletti ve "Şimdi soruyorlar, delil. Buyurun delil, belge. Daha ne istiyorsunuz. Eğer Selo'nun dışarı çıkmasını istiyorsanız oyları Kılıçdaroğlu'na vereceksiniz diyorlar. Selo, Diyarbakır'da Kürt kardeşimizin ölümüne neden olan teröristtir. Şu anda cezaevinde cezasını çekiyor. Eğer Selo'nun çıkmasını istiyorsanız oyları bize vereceksiniz nasıl derseniz" dedi.

"Yüzde 1'i zor bulan partilere 40 vekil dağıtıyor"

Erdoğan'ın ifadelerinden öne çıkanlar şöyle:

Her kul gibi yapmak isteyim yapamadığımızla eksiklerimizle milletimizin huzurundayız. Diğer tarafta ise kariyerine SSK'yı batırmış bir kifayetsizlik örneği var. 2 hafta öncesine kadar bedava ev vadettiği insanları oy vermedi diye gece yarısı kapı dışarı eden vicdansızlık örneği var. Koltuğunu korumak için Kandil'deki elebaşlarından Pensilvanya'daki hainlere kadar hepsine çiçek dağıtanlar var. Rakiplerini minder dışına atmak için şantaj baskı kumpas dahil her yolu meşru gören ilkesizlik var. Her yolu meşru gören ilkesizlik var. Toplamda yüzde 1'i zor bulan gruba 40 vekil dağıtan bir garip insan var. Fakat bir özelliği daha var, hesap uzmanı. Bu nasıl hesap uzmanı ki yüzde 1 bile olmayanlara kendi vekil sayılarını yok edecek oranla 40 vekil dağıtıyor.

"Sandık 5 yılda bir gelir"

Nasıl olsa öndeyiz duygusunun bizi rehavete sürüklemesine izin veremeyiz. 14 Mayıs'ta yarım bıraktığımız işi 28 Mayıs'ta ezici çoğunlukla tamamlayacağız. Pazar günü oy kullanmak dışında hiçbir planımız olmayacak. Sandığın telafisi yoktur. Pikniğe daha sonra gidillir. Tarladaki işler ertesi güğn de yapılır ama sandık önümüze 5 yılda bir gelir. Sizlerden sabahın çok erken saatlerinden itibaren oy verme yerlerine gidip oraları bayram yerlerine çevirmenizi istiyorum.

Kendine ait bir TV mecrası var, atıp tutuyor. Ama bazı uyanık gençler de köşeye sıkıştırıyor.

"1 metrelik bez parçası dedi"

izim aleyhimizde, İstanbul başkanlığı adaylığımızdan beri pek çok kampanya yürüttüler. Kadınları dışarı çıkarmayacak, kadınların haklarını elinden alacak, dediler. Sadece siyasetçiler değil, medya kuruluşları, sendika ve STK'lar bile bu oyuna alet oldular. Kadınların özgürlük ve temsil alanlarını genişlettik, kimsenin yaşam biçimine karışmadık. Bu hassasiyetimizi koruduk. Bize nutuk atanlar ikna odalarında bizim öğrenci yavrularımıza ne acılar çektirdiler. Bay bay Kemal önce bunu anlatsın. İkna odalarında zulmettiler. bu çileyi çekenler hep bizim yakınlarımızdı. Bay bay Kemal'den bir şey olmaz. İş hayatına kadar kadınlara her türlü zulmü yaptılar. 1 metrelik bez parçası dedi baş örtüsü için. Bunu diyen her numarayı yapar. Başörtülüleri alır onlara rozet de takar. Başörtüsüne hakaret etmekten, yasaklar için mahkemeye koşmak kadar her türlü faşizmi sergilediler.

Kılıçdaroğlu'na "Osmanlı şamarı!"

CHP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanlığı yarışındaki rakibi için "Buna öyle bir Osmanlı şamarı atmalıyız ki bir daha belini doğrultamamalı" ifadesini kullanan Erdoğan, sığınmacı konusunda şunları söyledi:

Sığınmacılar konusunda CHP Genel başkanının yaptığı gibi Nazi dönemini aratmayan nefret söylemlerine başvurmayacağız. Asırlardır mazlumların sığınağı olan bu ülkeye, Boraltan faciası sahnesi gibi utanç sahnelerini yaşattırmayacağız. Bay bay Kemal senin ortakların bu konuda hangi adımı atarsa atsınlar. Biz bu ülkenin güneyinde yaptığımız briket evlere sığınmacıyı taşıyoruz. Katar ile yaptığımız 1 milyon evle de onları iskan edeceğiz. Sizi kovuyoruz, sizi barındırmayacağız, geldiğimizin ertesi günü göndereceğiz... Şu laflara bakın. Biz ensar olmaya talibiz. Biz bize sığınanlara diğerlerinin yaptığını yapamayız. Bu terörist zihniyetidir. Onlar yapabilir ama biz yapamayız. Gönüllü, onurlu dönüşlerini sağlayacağız. 554 bin sığınmacı bu şekilde geri döndü. Almanya, Amerika bu tür Suriyeli mültecileri alıyor. biz bir Amerika, Fransa kadar bu tür mültecilere kapımızı açamayacak kadar sıradan bir ülke miyiz. Hepimize büyük sorumluluklar düşüyor. aileye sahip çıkmak tüm toplumun görevidir. 

CANLI YAYIN:

Ayrıntılar gelecek...