Erzincan'da maden faciası: Kapasite artışı için 'olumlu raporu' Kurum döneminde verilmiş

Erzincan'da maden faciası: Kapasite artışı için 'olumlu raporu' Kurum döneminde verilmiş
Erzincan İliç’teki felaketin yaşandığı Anagold şirketine ait altın madeni sahasıyla ilgili ikinci kapasite artışı için dönemin Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’un onay verdiği ortaya çıktı.Cumhuriyet Halk Partisi...
Erzincan İliç’teki felaketin yaşandığı Anagold şirketine ait altın madeni sahasıyla ilgili ikinci kapasite artışı için dönemin Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’un onay verdiği ortaya çıktı.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığından sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz, Erzincan’da yaşanan facia ile ilgili çarpıcı bir belge paylaştı.

Yavuzyılmaz, “Erzincan İliç’teki felaketin yaşandığı Anagold şirketine ait altın madeni sahasının; İkinci kapasite artışı için dönemin Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’un ÇED Olumlu Kararı verdiğini tespit ettik” ifadeleriyle Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın söz konusu maden sahası ile ilgili Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) kararının ‘olumlu’ kararını paylaştı.

Yavuzyılmaz’ın paylaştığı belgede 7 Ekim 2021 tarihi ve Kurum Bakanlığı döneminde Çevresel Etki Değerlendirmesi İzin ve Denetim Genel Müdürü Mehrali Ecer’in imzası yer alıyor.