"Eylem Tok 112'yi arasaydı Oğuz Murat Aci yaşıyor olacaktı"

"Eylem Tok 112'yi arasaydı Oğuz Murat Aci yaşıyor olacaktı"
Gazeteci İsmail Saymaz, trafik kazası yaparak bir kişinin ölümüne sebep olan oğlunu ABD'ye kaçıran yazar Eylem Tok'un, yaralıların telefonunu alarak yardıma ulaşmalarına engel olduğu iddialarını aktardı. Sözcü yazarı İsmail...
Gazeteci İsmail Saymaz, trafik kazası yaparak bir kişinin ölümüne sebep olan oğlunu ABD'ye kaçıran yazar Eylem Tok'un, yaralıların telefonunu alarak yardıma ulaşmalarına engel olduğu iddialarını aktardı. 

Sözcü yazarı İsmail Saymaz, trafik kazası yaparak bir kişinin ölümüne sebep olan oğlunu önce Mısır’a oradan da ABD’ye kaçıran yazar Eylem Tok’un yaralıların telefonunu alarak yardıma ulaşmalarına engel olduğu iddiasının ortaya atıldığını aktardı.

Saymaz’ın aktardığına göre, Avukatlar Burak Erden ve Hacı Orhan’ın dilekçesinde, “Yaralılar telefonlarına ulaşabilse ve ambulans daha önce çağırılabilseydi, belki Aci aramızda olacaktı” denildi. Şüpheliler ayrıldıktan sonra yardım için duran bir tanığın Aci ile uzun süre konuşarak, onu hayatta tutmaya çalıştığını belirtiliyor. “Bir saat sonra gelen sağlık ekipleri geç kaldıklarından Aci hayatını kaybetti” deniyor.

Öte yandan avukat dilekçesinde, Cihantimur’un alkol veya uyarıcı madde kullanılmış olabileceği iddia ediliyor. Tok’un, teste sokulmasını engellemek için oğlunu kaçırdığı savunuluyor. Tok, oğlu Timur ve babası Bülent’in polis ve ambulansa haber vermedikleri ve yardım çağırma imkanını ellerinden alarak, yaralıları ölüme terk ettikleri iddia ediliyor.

Kasten öldürmenin ihmal davranışla işlenmesi, nitelikli yağma, suçu gizleme ve delileri karartma suçlarının gerçekleştiği belirtiliyor.

(Yazının tamamı)