Abdullah Biricik

Abdullah Biricik

GALATASARAY ZORU SEVER

Şampiyonlar Liginde ve UEFA Avrupa Liginde istediğimiz sonuçları alamadığımız, Milli Takımlar düzeyinde hiç puan alamadan elendiğimiz ve ülke puanının hızla aşağıya indiği son derece başarısız bir sezon yaşadık. Ülke olarak bu olumsuz tablo içerisinde UEFA Avrupa Ligi gruplarından namağlup çıkmayı başaran ve dünya devi Barcelona ile eşleştikten sonra tur şansını İstanbul’a taşıyan Galatasaray, perşembe günü oynayacağı tarihi maç öncesine denk gelen derbi için erteleme talebinde bulunmuştu.

Derbi ile tarihi rövanş arasında sadece 3 günlük bir süre olması, bu maçta alınacak olası bir galibiyetin ülke puanına dolayısıyla tüm takımlarımıza fayda sağlayacak olması, İstanbul’da yaşanan yoğun kar yağışı ve hava muhalefetinin NEF Arena Stadyumu’nun zemininde bırakabileceği olası hasar, futbolcuların yaşayabileceği sakatlıklar gibi pek çok faktör derbinin ertelenmesini makul kılıyordu. Ancak Beşiktaş Kulübü geçmişte kendi maçlarının ertelenmemesini gerekçe göstererek bu talebe şiddetle karşı çıktı. Beşiktaş’ın hem kendisini hem de ülke futbolunu ilgilendiren bu tarihi maç öncesinde aldığı olumsuz tavır, kulüpler ve taraftarlar arasında gerginliğe de neden oldu. Resmi sayfalardan yapılan açıklamalar ve karşılıklı restleşmelerin gölgesinde başladı derbi.

Domenec Torrent rotasyon beklentilerinin aksine ideale yakın bir kadro ile çıktı Beşiktaş karşısına. Sadece sağ bekte Sacha Boey’in yerine Omar Elabdellaoui tercih edilmişti. Beşiktaş yine ideal kadrosu ile Galatasaray karşısına çıkmış, hazır olmayan Josef De Souza ve son haftaların tartışılan isimleri Batshuayi ve Larin ise yedek kulübesine çekilen isimler olmuştu. Maç Galatasaray’ın inanılmaz baskısı ile başladı. Galatasaray sezon boyunca gösterdiği kötü performansın aksine Beşiktaş’a adeta top göstermedi. 2-0’lık skorla soyunma odasına giden Galatasaray ilk yarıda 5’i isabetli olmak üzere 11 şut girişiminde bulundu.

Beşiktaş’ta Önder Karaveli henüz ilk yarı bitmeden 2 oyuncu değişikliği birden yapmak zorunda kaldı. Oyuncu değişiklikleri ilk yarıda skoru değiştirmese de ikinci yarıda oyunun kontrolünün tamamen Beşiktaş’a geçmesini sağladı. Beşiktaş kurduğu baskının karşılığında sadece 1 gol atabildi. Son dakikalarda üst üste yakaladığı pozisyonları değerlendiremeyen Beşiktaş beraberliği kaçıran taraf oldu.

Galatasaray adına ikinci yarıdaki futbol çok iç açıcı olmasa da bu kritik zamanda alınan derbi galibiyeti Barcelona rövanşı öncesinde takıma büyük bir moral oldu. Zorlu virajlardan hasarsız dönmeyi başaran Galatasaray Perşembe günü tüm Türkiye’yi ilgilendirecek tarihi bir maça çıkacak. Son sekize kalınırsa Galatasaray için yepyeni bir hikaye ve yürüyüş başlayacak…

Önceki ve Sonraki Yazılar
Abdullah Biricik Arşivi