Gazeteci Serdar Akinan gözaltına alındı, soruşturmaya gizlilik kararı getirildi!

Gazeteci Serdar Akinan gözaltına alındı, soruşturmaya gizlilik kararı getirildi!
Sabah saatlerinde bir video yayınlayan gazeteci Serdar Akinan, gözaltına alındığını sosyal medyadan duyurdu. Çanakkale'de gözaltına alınan Akinan, İstanbul'a götürüldü. Soruşturmaya gizlilik kararı getirilirken Akinan'ın...

Sabah saatlerinde bir video yayınlayan gazeteci Serdar Akinan, gözaltına alındığını sosyal medyadan duyurdu. Çanakkale'de gözaltına alınan Akinan, İstanbul'a götürüldü. Soruşturmaya gizlilik kararı getirilirken Akinan'ın dezenformasyon yasasının halkı yanıltıcı bilgi yayma maddesi dolayısıyla gözaltına alındığı bildirildi.

Gazeteci Serdar Akinan, sosyal medya hesabından paylaştığı bir video ile gözaltına alındığını duyurdu. Akinan, Ayvalık İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldüğünü ifade etti.

Gazete Pencere muhabiri Hayri Demir'in edindiği ilk bilgiye göre Ayvacık İlçe Emniyet Müdürlüğü ve Ayvacık İlçe Jandarma Komutanlığı, Serdar Akinan ile ilgili bir gözaltı bilgisine sahip olmadıklarını belirtti. Serdar Akinan'ın ailesi de tüm girişimlerine rağmen jandarmandan ve emniyetten gözaltına dair bilgi alamadı.

İSTANBUL'A GÖTÜRÜLDÜ

Daha sonra Serdar Akinan'ın İstanbul merkezli bir soruşturma kapsamında gözaltına alındığı ve İstanbul'a götürüldüğü öğrenildi.

GİZLİLİK KARARI

Soruşturmaya gizlilik kararı getirildi. Akinan'ın avukatı Serkan Günel, Twitter'dan şu açıklamayı yaptı:

"Gazeteci Serdar Akinan’ın yanındayım İst. Emn. Md. Güvenlik Şube’deyiz burada ifade alındıktan sonra İstanbul Adliyesinde Savcılığa ifade vermeyi bekliyoruz. Suçlandığı konu hakkında net bilgi verilmedi şu ana kadar"

YÖNELTİLEN SUÇLAMA BELLİ OLDU

Avukat Serkan Günel, müvekkiliği Serdar Akinan'ın, siyaset-sermaye-mafya ilişkileriyle ilgili yaptığı ifşalarıyla gündemde olan Diyarbakırlı Muhammed Yakut ile ilgili YouTube kanalında yayınladığı röportaj nedeniyle 'halkı yanıltıcı bilgi yayma' suçlamasıyla gözaltına alındığını öğrendiklerini bildirdi.

ADLİYEYE SEVKEDİLDİ

Gazeteci Akinan'a emniyetteki ifade işleminde "halkı yanıltıcı bilgiyi alenen yayma", "tehdit", "hakaret" ve "terörle mücadelede görev alanları hedef göstermek" suçlamaları yöneltildi. Emniyetteki ifade işlemi tamamlanan Akinan, sağlık kontrolünün ardından savcılık ifadesi için adliye götürüldü.

MUHAMMET YAKUT YAYINI

Sabah 5.00 sıralarında gözaltına alındığı paylaşımını yapan Akinan, son olarak Muhammet Yakut’la yaptığı programla gündeme gelmişti.

Yakut, o programda 2018 yılında, Giresun’da, 11 yaşındaki Rabia Naz’ın yaşamını yitirmesiyle ilgili TV programcısı Müge Anlı’nın bilgisi olduğunu iddia etmiş ve AKP Giresun Milletvekili Nurettin Canikli’nin Naz’ın ölümüyle ilgili gerçeklerin üzerini kapattığına dair iddiayı yinelemişti.