10 başlıkta bugün neler yaşandı?

10 başlıkta bugün neler yaşandı?
16 Mayıs 2023’ün öne çıkan haberlerini okuyucularımız için derledik.Kılıçdaroğlu’ndan gençlere ikinci tur mesajı: 12 günümüz var, bu karanlık tünelden çıktık çıktık…CHP Genel Başkanı ve Millet İttifakı’nın...

16 Mayıs 2023’ün öne çıkan haberlerini okuyucularımız için derledik.

Kılıçdaroğlu’ndan gençlere ikinci tur mesajı: 12 günümüz var, bu karanlık tünelden çıktık çıktık…

CHP Genel Başkanı ve Millet İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, Twitter üzerinden gençlere seslendi. İktidarı “ceberut” olarak niteleyen Kılıçdaroğlu, “Daha fazla mücadele etmesi gereken taraf biziz” dedi. HÜDA PAR’ın TBMM’ye girmesini eleştiren Kılıçdaroğlu “Öyle bir noktada ki her şey, domuz bağcılar yüce Meclis’e gönderildi! Kadınları cansız birer eşya gibi sahiplendirmek isteyenlere bütün yolları açtılar” ifadesini kullandı.

CHP: YSK’ya yaptığımız başvuru kabul edildi

CHP Hukuk ve Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek, Yüksek Seçim Kurulu’na (YSK) yaptıkları başvurunun kabul edildiğini açıkladı. Buna göre ABD, Kanada, Avustralya, İrlanda ve İngiltere’de ikinci tur Cumhurbaşkanlığı için oylar 20-24 Mayıs tarihleri arasında kullanılabilecek.

İtiraz sonrası YSP bir vekil daha kazandı

İtirazlar sonucunda Yeşil Sol Parti, Şanlıurfa’da bir vekil daha kazandı. Buna göre Aliye Kızıldamar da Yeşil Sol Parti listelerinden Şanlıurfa’dan Meclis’e 5. vekil olarak gitti.

Seçimlerin ardından ilk genel başkan istifası geldi

Emek Partisi (EMEP) Genel Başkanı Ercüment Akdeniz, partideki görevinden istifa etti.

AKP’li Yıldız’ın akrabaları, Şenyaşar ailesinin ardından iki gencin ölümüne de karışmış

AKP Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Halil Yıldız’ın akrabalarının Şenyaşar ailesinin ardından iki gencin ölümüyle sonuçlanan kavgaya da karıştığı öğrenildi.

YSP, usulsüzlük tespit edilen sandıkları paylaştı

Yeşil Sol Parti (YSP), 14 Mayıs seçimlerinde usulsüzlük yapıldığı iddia edilen sandıklarla ilgili bilgi paylaştı. Sandıkların birçoğunda YSP oylarının AKP, MHP ve başka partilere yazıldığı ifade ediliyor.

Türkiye’nin kredi risk primi 652 baz puana çıktı

Türkiye’de Cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci tura kalmasıyla piyasalardaki satışlar devam ederken, Türkiye’nin döviz cinsi tahvillerinin getirisi düştü ve kredi temerrüt takası (CDS) risk primi yükseldi. CDS primleri 652 puanı gördü.

Seçimlerle ilgili skandal ‘hile’ iddiası: Oy kaydırma yoluyla farklı partilere yazıldı

13. Cumhurbaşkanı ve 28. Dönem Milletvekillerini seçmek için sandığa gidilmesinin üstünden 2 gün geçti ve bugün itirazlar için son gün. İtirazın son gününde sosyal medyada gündeme gelen bir iddia ise dikkat çekti.

Konut satışları yıllık yüzde 35 düştü

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) nisan ayına ilişkin konut satış istatistiklerini açıkladı. Buna göre nisanda konut satışları yıllık bazda  yüzde 35,6 azalarak 85 bin 652 olarak gerçekleşti. Nisan ayında yabancılara yapılan konut satışları da yüzde 60,3 gerilerken, en çok konut satışı Ruslara yapıldı.

Twitter, Türkiye’nin erişim kısıtlaması kararına itiraz etti

Küresel sosyal medya şirketi Twitter, Türkiye’nin 14 Mayıs’taki seçimleri öncesinde hükümet yetkililerinin uyarıları doğrultusunda bazı hesaplara ve içeriklere erişimi kısıtlamasının ardından söz konusu kısıtlamayı talep eden mahkeme kararlarına itiraz ettiğini açıkladı.