2023 YKS sonuçları sorgulama ekranı: YKS sonuçlarına nereden bakılır, nasıl sorgulanır?

2023 YKS sonuçları sorgulama ekranı: YKS sonuçlarına nereden bakılır, nasıl sorgulanır?
YKS sınav sonuçları için heyecanlı bekleyiş sona erdi. YKS; TYT, AYT ve TDT olmak üzere haziran ayında 3 oturumda tamamlandı. ÖSYM, YKS sonuçlarının açıklandığını duyurdu. Adaylar sonuçlara nasıl ve nereden bakacağı konusu...

YKS sınav sonuçları için heyecanlı bekleyiş sona erdi. YKS; TYT, AYT ve TDT olmak üzere haziran ayında 3 oturumda tamamlandı. ÖSYM, YKS sonuçlarının açıklandığını duyurdu. Adaylar sonuçlara nasıl ve nereden bakacağı konusu ile ilgili de detayları merak ediyorlar. Peki 2023 YKS üniversite sonuçlarına nereden bakılır? İşte YKS sonuç sorgulama ekranı…

YKS sonuçları ÖSYM tarafından açıklandı. Adayları şimdi ise YKS tercih süreci bekliyor. YKS sonuçları online olarak öğrenilebiliyor. Peki 2023 YKS sonuçlarına nereden bakılır?

YKS sonuçlarına nereden bakılacak? 

YKS sonuçları ÖSYM tarafından açıklandı. YKS sonuçlarını ÖSYM'nin "https://sonuc.osym.gov.tr" internet adresinden öğrenebilirsiniz.

YKS SONUÇLARI İÇİN TIKLAYINIZ

YKS tercihleri ne zaman yapılacak? 

YKS tercih tarihleri henüz belli olmadı. YKS tercihlerinin sonuçlar açıklandıktan sonra başlaması bekleniyor. YKS tercihleri başladığı zaman detaylar ve YKS tercih kılavuzu haberde yer alacak.

YKS'de kaç tercih hakkı var? 

YKS'de adayların 24 tercih hakkı bulunuyor. Adaylar 24 tane tercih yaparak girmek istedikleri bölümleri veya üniversiteleri yazabilirler.