4 bin nüfuslu mahalleye 8. cami yapılıyor

4 bin nüfuslu mahalleye 8. cami yapılıyor
AKP’li Uğur İbrahim Atay idaresindeki Konya Büyükşehir Belediyesi, Diyanet İşleri Başkanlığı’na sağladığı ayrıcalıklara bir yenisini daha ekledi. Konya Büyükşehir Belediyesi Belediye Meclisi’nin 16 Haziran’da aldığı...

AKP’li Uğur İbrahim Atay idaresindeki Konya Büyükşehir Belediyesi, Diyanet İşleri Başkanlığı’na sağladığı ayrıcalıklara bir yenisini daha ekledi. Konya Büyükşehir Belediyesi Belediye Meclisi’nin 16 Haziran’da aldığı karar kapsamında, Meram ilçesindeki arsa bedelsiz olarak İlçe Müftülüğü’ne tahsis edildi. Arsanın kullanım süresi, 10 yıl olarak belirlendi.

Birgün'den Mustafa Birdircin'in haberine göre; cami yapılması amacıyla müftülüğe tahsisi gerçekleştirilen arsanın yer aldığı mahallede hali hazırda yedi cami olduğu öğrenildi.

2022 verilerine göre, 4 bin 243 nüfusu bulunan mahalledeki camilerin birbirlerine yakınlıkları da dikkati çekti. Mahalledeki toplam yedi camiden birinin müftülüğe tahsis edilen arsaya sadece 357 metre, bir diğerinin ise sadece 575 metre uzaklıkta olduğu belirtildi.

İhtiyaca bakılmaksızın inşa edilen camiler ile birlikte 2022 yılı sonu itibarıyla ülkedeki toplam cami sayısı 89 bin 817’ye ulaştı.

2006’da cami sayısı 78 bin 608'di.