Ahmet Hakan: Yine Halil Konakçı diye bir hoca, yine lüzumsuz, boş beleş bir çıkış

Ahmet Hakan: Yine Halil Konakçı diye bir hoca, yine lüzumsuz, boş beleş bir çıkış
Tartışmalı açıklamalarıyla sık sık gündeme gelen ve Hatay ile ilgili skandal sözleri nedeniyle hakkında inceleme başlatılan Halil Konakçı, son olarak "Şeriat istemeyenler kafirdir. ifadelerini kullanmıştı. Hürriyet yazarı...

Tartışmalı açıklamalarıyla sık sık gündeme gelen ve Hatay ile ilgili skandal sözleri nedeniyle hakkında inceleme başlatılan Halil Konakçı, son olarak "Şeriat istemeyenler kafirdir. ifadelerini kullanmıştı. Hürriyet yazarı Ahmet Hakan bugün yayımlanan yazısında, konakçı’nın bu sözlerini eleştirdi. Hakan “Derdin nedir senin hoca?” diye sordu.

“Kafir diyeceksin de ne elde edeceksin? Kalpleri İslam’a ısındırmış mı olacaksın? İslam adına çok güzel bir tebliğde mi bulunmuş olacaksın?” diyen Hakan,  “Hem hangi şeriat senin şeriat dediğin hoca? Taliban şeriatı mı, İran’ın molla şeriatı mı, Suudi şeriatı mı? Bu üçüne ben de karşıyım. Ne yani? Kâfir mi oluyoruz şimdi?” ifadelerini kullandı.

Hakan şöyle devam etti:

Senin şeriattan anladığın farklı, onunki farklı, bununki farklı. Hangisine karşı çıkarsak Müslüman kalacağız, hangisine karşı çıkarsak kâfir olacağız?

Eğer temel derdin...

Gündeme gelmekse, üç beş habere konu olmaksa, sosyal medyayı sallamaksa bil ki başardın.

Eğer temel derdin...

İslam’a hizmet etmekse, güzel söz söylemekse, kalpleri İslam’a ısındırmaksa bil ki başaramadın.

Yazının tamamı için tıklayın